Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Προς παράταση του Brexit έως τα τέλη του 2019

Bloomberg: Προς παράταση του Brexit έως τα τέλη του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Βρετανία οδεύει πιθανότατα προς μία μακρά παράταση της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι παλεύει να αποσπάσει τη στήριξη της Άγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν για μία σύντομη αναβολή έως τις 30 Ιουνίου το αργότερο.

Την πληροφορία μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των 27 μελών.

Όπως εξηγούν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, η Γαλλία είναι ο βασικός υπέρμαχος μίας σύντομης παράτασης, αφού φοβάται ότι μία μακράς διάρκειας παραμονή θα δώσει τη δυνατότητα στο Λονδίνο να παρέμβει στα της κοινότητας,, που θέλει να εγκαταλείψει.

Ωστόσο τα περισσότερα κράτη μέλη τάσσονται υπέρ μίας παράτασης έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ή ακόμη και έως τον Μάρτιο του 2020. Την πρόταση για ετήσια παράταση, που θα δίνει όμως στη Βρετανία την «ευελιξία» να φύγει και λίγο νωρίτερα, εάν έχει καταλήξει σε συμφωνία, φέρεται να έχει προτάξει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Αυτή την ώρα η Μέι συναντάται με την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ αργότερα απόψε θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς, θέλουν την Τερέζα Μέι να έχει επιτρέψει να ξεθωριάσουν οι κόκκινες γραμμές της , προκειμένου να βρεθεί μία διακομματική λύση.

Αν και η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επικρίνει ότι έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί διατεθειμένη για ουσιαστικές αλλαγές στη συμφωνία της, που απορρίφθηκε τρεις φορές από τη Βουλή, η Βρετανίδα πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει πως ο μόνος τρόπος να «σώσει» το Brexit είναι μέσω συνεργασίας με τους Εργατικούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr