ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους καταδικάστηκε μία γυναίκα στο Ιράν, επειδή έβγαλε τη μαντίλα της δημοσίως, καθώς περπατούσε στο κέντρο της Τεχεράνης.
Πρόκειται για την 32χρονη Βίντα Μοβαχεντί, η οποία είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2018 στην πλατεία «Επαναστάσεως».
Η ίδια κρατούσε τη μαντίλα στο χέρι, μαζί με κόκκινα μπαλόνια.
Όπως δήλωσε αργότερα, στόχο της κίνησής της αποτελούσε η δημόσια διαμαρτυρία προς τις ιρανικές αρχές.
Το δικαστήριο της Τεχεράνης έκρινε την 32χρονη ένοχη για τις κατηγορίες της άσεμνης συμπεριφοράς και της διατάραξης της δημόσιας τάξης.
Πάντως, ο δικηγόρος της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας από τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν.
Η 32χρονη θεωρείται πρωτοπόρος του κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον της υποχρεωτικής χρήσης μαντίλας σε γυναίκες, ηλικίας άνω των εννέα ετών.























































