ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Εμανουέλ Μακρόν «κοντράρει» με Βερολίνο – Χαράσσει δική του πολιτική στην ΕΕ

Ο Εμανουέλ Μακρόν «κοντράρει» με Βερολίνο – Χαράσσει δική του πολιτική στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ευθεία αντιπαράθεση με το Βερολίνο και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ε.Ε. ετοιμάζεται να έρθει για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε από την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταψηφίσει την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το κλίμα.

Επισήμως, η θέση του Παρισιού είναι ότι μάχεται για σημαντικά ζητήματα αρχής όσον αφορά την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επισημαίνει ότι η αντίθεσή τους στις εμπορικές συνομιλίες στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους.

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να διατηρεί ψηλά τη δέσμευσή της για το κλίμα», επισήμανε Γάλλος αξιωματούχος στους «Financial Times».

«Είναι μείζον θέμα για τους επόμενους μήνες, καθώς και για την επιλογή των πολιτών στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

Με την ίδια λογική, ότι η φωνή της Γαλλίας πρέπει να εισακουστεί, διότι διακυβεύεται το σχέδιο της Ε.Ε., ο Μακρόν υπήρξε από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές απέναντι στο Λονδίνο, κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ο μοναδικός, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να σπάσει το σκοινί του Brexit, επιμένοντας ότι μία μακρά παράταση θα αποσταθεροποιήσει την Ένωση.

Εντός των γαλλικών συνόρων, η στάση του Μακρόν φέρεται να είχε απήχηση.

Σε επίπεδο Ε.Ε. ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε μόνος.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί εάν ο Γάλλος πρόεδρος τηρήσει την υπόσχεσή του και ψηφίσει κατά της επανέναρξης των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για το Βερολίνο, καθώς επιθυμεί με κάθε τρόπο την αποκλιμάκωση της υπερατλαντικής έντασης.

Οι εμπορικές συνομιλίες αποτελούν τον καρπό συμφωνίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον περασμένο Ιούλιο, με σημείο εκκίνησης ένα σχέδιο εμπορικής συμφωνίας με μηδενικούς δασμούς σε βιομηχανικά προϊόντα.

Το Βερολίνο επιθυμεί να σταματήσει με κάθε τρόπο τον Ντόναλντ Τραμπ από το να βάλει στο στόχαστρο την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία επιβάλλοντας τιμωρητικούς δασμούς.

Το Παρίσι εκτιμά ότι οι συνομιλίες αυτές πρέπει να ξεκινήσουν μετά τις ευρωεκλογές, κάτι στο οποίο διαφωνούν κατηγορηματικά άλλες πρωτεύουσες, ενώ Ευρωπαίοι διπλωμάτες σχολιάζουν με νόημα πόσο «απογοητευτικό» είναι να βλέπουν το Μέγαρο των Ηλυσίων να βάζει τα συμφέροντα του κόμματος πάνω από το κοινό συμφέρον της Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

Καλιμπάφ (Ιράν): «Μια εγχώρια παραγόμενη, ανεξάρτητη τάξη είναι αυτή που θα αποδώσει πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια»

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Ερωτήματα για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία: «Υπερβολικά φιλικός με την Άγκυρα;»

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr