Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία συγκάλεσε Σ.Α. στον ΟΗΕ για τις κλιμακούμενες συγκρούσεις στη Λιβύη

Η Γερμανία συγκάλεσε Σ.Α. στον ΟΗΕ για τις κλιμακούμενες συγκρούσεις στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκάλεσε η Γερμανία προκειμένου να συζητηθεί η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη.

Την 4η Απριλίου ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), με έδρα τη Βεγγάζη, διέταξε τους άνδρες του να εξαπολύσουν επίθεση για να απελευθερώσουν την πρωτεύουσα Τρίπολη από τις παραστρατιωτικές ομάδες που δηλώνουν πίστη στην ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) που απαρτίζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα.

Τουλάχιστον 189 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις δύο εβδομάδες που μαίνονται οι μάχες στην περιοχή της πρωτεύουσας, ενώ άλλοι 816 έχουν τραυματιστεί, όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, χωρίς να διευκρινίσει πόσα από τα θύματα είναι άμαχοι.

Πάνω από 18.000 πολίτες εκτοπίστηκαν από τις περιοχές όπου μαίνονται εχθροπραξίες, ενώ σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο συνολικός αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανερχόταν σε 25.000 μέχρι την Τετάρτη.

Το Σ.Α. του ΟΗΕ θα συνεδριάσει το βράδυ της Πέμπτης κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει πώς θα αντιδράσει καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονται στην Τρίπολη.

Η Ισημερινή Γουινέα εξ ονόματος των τριών αφρικανικών κρατών-μελών του Σ.Α. εναντιώθηκε στο κείμενο του ψηφίσματος που είχε καταρτιστεί από τη Βρετανία, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή.

Σύμφωνα με άλλες διπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το σχέδιο ψηφίσματος, η Ρωσία επιδίωξε να μην αναφερθεί ονομαστικά ο LNA ως η δύναμη που επιτίθεται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, αλλά απλά να ζητηθεί από όλες τις πλευρές να παύσουν πυρ.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, Αμερικανός υπήκοος, ηγείται κοσμικών δυνάμεων υπό την υποστήριξη της Αιγύπτου και των Εμιράτων. Αν και Αμερικανός υπήκοος έχει αναπτύξει σχέσεις και με τους Ρώσους.

Αφού εξόντωσε όσους περισσότερους τζιχαντιστές μπορούσε, ο Χαφτάρ έθεσε υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης.

Στην Τρίπολη έχει απομείνει μια θλιβερή τουρκόφιλη ισλαμική κυβέρνηση, η οποία ωστόσο αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Κοινότητα.

Το πώς η Διεθνής Κοινότητα αναγνώρισε μια κυβέρνηση ισλαμιστών και τζιχαντιστών στη Λιβύη, είναι από τις αμαρτίες του παρελθόντος που πρέπει να διορθωθούν.

Με το μωβ χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Λιβύης. Με το απαλό κόκκινο τα εδάφη που ελέγχει ο στρατάρχης Χαφτάρ. Το πράσινο στο νότο είναι εδάφη υπό τον έλεγχο βερβερικών φυλών στην έρημο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Ιράν: «Ολοκληρώθηκε η επίθεση στο Ισραήλ, αλλά αν κάνει άλλο λάθος η απάντηση θα είναι πιο αυστηρή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr