Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουγγαρία υποστηρίζει την Τουρκία για τους S-400 – Τι δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ

Η Ουγγαρία υποστηρίζει την Τουρκία για τους S-400 – Τι δήλωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την Τουρκία συντάχθηκε σε όλα τα ανοιχτά θέματά της με τη Δύση ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, υπερασπίστηκε την Τουρκία σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τη Δύση αλλά και στην απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Η ΕΕ δείχνει «ασέβεια» στην Τουρκία

Ο Πίτερ Σιγιάρτο φέρεται να υποστήριξε ότι τα «παιχνίδια που παίζει» η ΕΕ στο πλαίσιο της ενταξιακής προσπάθειας της Τουρκίας συνιστούν ένδειξη ασέβειας προς την Τουρκία.

Καθώς ότι η Τουρκία διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στις ευρωπαϊκές σχέσεις, δεδομένου ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάδειξή της σε μία από τις 10 πρώτες οικονομίες παγκοσμίως ενώ διαδραματίζει επίσης και έναν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της ΕΕ, εμποδίζοντας τους μετανάστες να προσεγγίζουν τα σύνορα του bloc.

«Δεν μας αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ παίζει παιχνίδια με την Τουρκία, διότι αυτό είναι μία ένδειξη ασέβειας», ανέφερε ο Σιγιάρτο.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν χώρες εντός της ΕΕ τώρα που σίγουρα θα έθεταν βέτο στην ένταξη της Τουρκίας», καθώς και ότι «πιστεύω, λοιπόν, ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα άλλο μονοπάτι που θα είναι σαν ένα είδος στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ».

Ο Σιγιάρτο δήλωσε ακόμη, όπως καταγράφεται, ότι «ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ, και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντιμετωπίζει την Τουρκία είναι απαράδεκτος, άδικος και συνιστά θέμα ασέβειας».

«Αγανακτισμένος με τις ΗΠΑ» ο Σιγιάρτο

Ερωτηθείς για τη συμφωνία της Τουρκίας με την Ρωσία για την απόκτηση του συστήματος των S-400 και την αντίδραση των ΗΠΑ, ο Σιγιάρτο δήλωσε ότι έχει «αγανακτήσει» με το πως άλλες χώρες προσπαθούν να «μάθουν σε όλους τους άλλους στον κόσμο το πώς πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις».

Ο Σιγιάρτο τόνισε επίσης, όπως καταγράφεται, το γεγονός ότι η Τουρκία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ σχολιάζοντας ότι «οι δύο αυτές χώρες φέρουν το μεγαλύτερο βάρος σε ότι αφορά στην προστασία της συμμαχίας μας, στρατιωτικά μιλώντας» καθώς και ότι «νομίζω ότι θα ήταν τρομερό αν αυτές οι δύο χώρες, με τους δύο μεγαλύτερους στρατούς του ΝΑΤΟ, συγκρούονταν για οποιοδήποτε θέμα».

Τούρκοι επενδυτές

Ο Σιγιάρτο αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του όγκου των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ισχυριζόμενος ότι «στόχος μας είναι να φτάσουμε στο επίπεδο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ότι αφορά στο διμερές εμπόριο, το συντομότερο δυνατό, καθώς και να προσελκύσουμε περισσότερους Τούρκους επενδυτές ώστε να έλθουν στην Ουγγαρία».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Σιγιάρτο περιέγραψε τη σχέση μεταξύ Άγκυρας και Βουδαπέστης ως μία σχέση φιλίας, στρατηγικής συμμαχίας και οικονομικής ευημερίας, «λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Ουγγαρίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr