Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακροδεξιές απόψεις από τον Βέμπερ για μια «χριστιανική» Ευρώπη χωρίς Τουρκία

Ακροδεξιές απόψεις από τον Βέμπερ για μια «χριστιανική» Ευρώπη χωρίς Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια Ευρώπη που θα στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, χωρίς την Τουρκία στους κόλπους της, επιθυμεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είμαστε υπερήφανοι που η (ευρωπαϊκή) ήπειρος έχει χριστιανικές επιρροές και αυτό δεν είναι κάτι το μουσειακό, πρέπει να μας καθοδηγήσει για το μέλλον», τόνισε ο Βέμπερ σε ομιλία του στο Μίνστερ της Γερμανίας, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των δήθεν κεντροδεξιών γερμανικών κομμάτων, του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU).

Αυτές οι χριστιανικές αξίες θα πρέπει να οδηγήσουν τους Ευρωπαίους να είναι «ειλικρινείς» στις συνομιλίες τους με την Άγκυρα, τόνισε. «Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.

«Θέλουμε μια εταιρική σχέση, μια φιλική σχέση, αλλά θα έπρεπε να βάλουμε τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», επανέλαβε ο Βέμπερ.

Ο υποψήφιος του ΕΛΚ τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό σχέδιο «απέναντι στους εθνικιστές και τους εγωιστές», εκτιμώντας ότι η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια «ιστορική στροφή» και πρέπει να αγωνιστεί για τον ευρωπαϊκό «τρόπο ζωής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr