Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Συρία βομβάρδισαν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία

Ρωσία και Συρία βομβάρδισαν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρωσικές και συριακές δυνάμεις εντατικοποίησαν τη νύχτα τις αεροπορικές επιδρομές και τον βομβαρδισμό περιοχών της βορειοδυτικής Συρίας, στον ισλαμικό θύλακα της Ιντλίμπ, στην πιο σκληρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον της ισλαμοκρατούμενης αυτής επικράτειας από τότε που κηρύχθηκε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη βάσει μιας συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Τα χωριά και οι πόλεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα και στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιθέσεων περιλαμβάνονται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο από τη Ρωσία και την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αποφυγή μιας ευρείας επιχείρησης στην περιοχή.

Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ότι η βία στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη «θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της περιοχής».

Με πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές στη βορειοδυτική Συρία που κατέχονται ή ελέγχονται από την Τουρκία και τις ισλαμιστικές οργανώσεις.

Από την Τρίτη οι ρωσικές και συριακές επιθέσεις έχουν αναγκάσει χιλιάδες άμαχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε καταυλισμούς πιο βόρεια κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές και σε τέσσερα ιατρικά κέντρα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ιντλίμπ και μια αμερικανική οργάνωση αρωγής που βρίσκεται στην περιοχή.

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριξαν βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άμαχοι και να τραυματιστούν δεκάδες, επεσήμαναν διασώστες στην Ιντλίμπ.

Από την πλευρά τους κρατικά συριακά μέσα, επικαλούμενα πηγές του στρατού, κατηγόρησαν τους ισλαμιστές για τις επιθέσεις και επεσήμαναν ότι τα συριακά στρατεύματα στοχοθέτησαν «τρομοκρατικές οργανώσεις» σε πόλεις της βόρειας Χάμα, ανάμεσά τους η Κφρ Ναμπούντα.

Επίσης μετέδωσαν ότι οργανώσεις που εμπνέονται από την Αλ Κάιντα έχουν εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της βασικής ρωσικής αεροπορικής βάσης στις ακτές της Μεσογείου, αν και ήταν ανεπιτυχείς.

Η Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας σειράς οργανώσεων των ισλαμιστών.

Η πιο ισχυρή είναι η Τάχριρ Αλ Σαμ, μια ένωση ισλαμιστικών οργανώσεων στην οποία κυριαρχεί το πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η Τουρκία, η οποία στηρίζει τους τζιχαντιστές, έχει παρατάξει στρατεύματα για να ελέγχουν την εφαρμογή της εκεχειρίας και διαπραγματεύεται με τη Μόσχα για να σταματήσουν τα πλήγματα.

Η βασική οργάνωση των τζιχαντιστών που στηρίζεται από την Άγκυρα ανακοίνωσε ότι στέλνει ενισχύσεις στα κεντρικά μέτωπα για να αντιμετωπίσουν «όλα τα ενδεχόμενα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr