Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΟΗΕ αντιδρά στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ

Ο ΟΗΕ αντιδρά στους βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία του για τους αμάχους στη βορειοδυτική και κεντρική Συρία, όπου οι εχθροπραξίες κλιμακώνονται τους τελευταίους μήνες, εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η πρόσφατη έξαρση της βίας στη βορειοδυτική Συρία, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που πιστεύεται ότι βρίσκονται κοντά ή μέσα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», καθώς «προκαλεί περαιτέρω εκτοπισμούς και πληθυσμών ενώ καταστράφηκαν τουλάχιστον τρεις υγειονομικές εγκαταστάσεις τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σουάνσον, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αεροσκάφη της συριακής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εξαπέλυσαν 160 αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα από προχθές Τετάρτη.

Το ίδιο αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον επτά άμαχοι.

Ο Σουάνσον έκανε λόγο εννέα θύματα μεταξύ των αμάχων -επτά νεκρούς στη νότια Ιντλίμπ και δύο στη Χάμα- και δεκάδες τραυματίες στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλέπι.

Με πράσινο χρώμα -και στις δύο αποχρώσεις- οι περιοχές της Συρίας που τελούν υπό τουρκική κατοχή ή τουρκική «προστασία».

Ο ίδιος έκρινε ότι πρέπει να αποφευχθεί η πλήρης αναζωπύρωση των εχθροπραξιών, ειδικά στην επαρχία Ιντλίμπ, διότι σε αυτή την περίπτωση τα δεινά του πληθυσμού θα φθάσουν σε επίπεδο «που δεν έχουμε δει ως τώρα» στη σύρραξη.

Δηλαδή, αυτό που λέει είναι, αφήστε την Ιντλίμπ στα χέρια των τζιχαντιστών για να μην υποφέρει ο άμαχος πληθυσμός.

Είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τον ΟΗΕ, που κατά καιρούς έχει δείξει ιδιαίτερη «ευαισθησία» υπέρ των τζιχαντιστών.

Από τον Φεβρουάριο, σχεδόν 140.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εν μέσω της κλιμάκωσης των μαχών στη βορειοδυτική Συρία, επισήμανε ο Σουάνσον.

Μόνο τον Απρίλιο, πάνω από 32.500 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ιντλίμπ και της Χάμας, πρόσθεσε.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Τμήματά της κατέχουν διάφορες άλλες οργανώσεις αντικαθεστωτικών φιλότουρκων ισλαμιστών και τζιχαντιστών.

Στην κεντρική φωτογραφία, κάτοικοι της Ιντλίμπ πανηγυρίζουν κρατώντας σημαίες της «συριακής επανάστασης» και της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr