Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία «επιστρέφουν» οι ελληνικές πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο

Στην Αλβανία «επιστρέφουν» οι ελληνικές πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αλβανία ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι οι ελληνόγλωσσες πινακίδες στη Βόρεια Ήπειρο, που αφαιρέθηκαν μεταμεσονύχτια προ μερικών ημερών, θα τοποθετηθούν ξανά στις θέσεις τους.

Μιλώντας ο Έντι Ράμα στην παρουσίαση της νέας εφαρμογής «Η Πρεσβεία μου» από τον εκτελούντα χρέη ΥΠΕΞ Γκέντ Τσάκαϊ, είπε σχετικά:

«Πριν λίγες ημέρες, ξεσηκώθηκε μία ακόμα θύελλα.

»Ξεσηκώθηκε εδώ, συνεχίστηκε στην άλλη χώρα (σ.σ. την Ελλάδα), για ορισμένες πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί κοντά σε ζώνη με πλειοψηφία Έλληνες μειονοτικούς.

»Τι δεν είπαν από εδώ, μεταφέρθηκαν από κει, πάντα από φωνές και πηγές που επιδιώκουν καυγά, τη στιγμή που τα πράγματα είναι απλά.

»Οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι είχαν σχέση με τη Μειονότητα αλλά διότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές και δεν είχαν λάβει υπόψη τις παραμέτρους ασφαλείας, αποφεύγοντας την ανάγκη λήψης άδειας η οποία θα είχε παρακάμψει αυτά τα πράγματα.

»Οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν για να μην επανατοποθετηθούν.

»Μέχρι την Παρασκευή η Αρχή Οδοποιίας θα έχει ολοκληρώσει την τοποθέτηση βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας».

Επίθεση στους εθνικιστές

Ο Έντι Ράμα δεν παρέλειψε να μιλήσει με «σκληρά» λόγια για τους εθνικιστές στην Αλβανία.

«Σε όλους εκείνους που κόπτονται πατριώτες ή υπερπατριώτες και θρηνούν γιατί σε μια ζώνη όπου ζει η Μειονότητα υπάρχουν πινακίδες και στην ελληνική, τους λέω ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και όταν μιλάμε για Ευρώπη, μιλάμε και γι΄ αυτό, πέρα από την παράδοσή μας του αλληλοσεβασμού και της ίσης αντιμετώπισης του καθενός που ζει σ΄ αυτή τη χώρα, ανεξάρτητα εθνικότητας.

»Όποιος επιδιώκει να συγκεντρώσει ψήφους και να κάνει προπαγάνδα μ΄ αυτό το είδος της πολιτικής, ας συνεχίσει να το κάνει.

»Ποτέ όμως δεν θα καταφέρει να γυρίσει προς τα πίσω την πορεία μιας παράδοσης που είναι αποτυπωμένη στο εθιμικό μας δίκαιο και είναι ενσαρκωμένη σήμερα στο Σύνταγμα της χώρας», δήλωσε.

Προκαλεί εντύπωση η δήλωση αυτή, διότι ο Έντι Ράμα έχει υποδαυλίσει πολλές φορές τον ξυπόλυτο αλβανικό εθνικισμό.

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σέκουλι» σχολίασε πως «Ο Ράμα κάνει πίσω, επανατοποθετεί αμέσως τις πινακίδες στην ελληνική».

Τι είπε για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία

Ο Έντι Ράμα στην ίδια παρουσίαση, σύμφωνα με την «Γκαζέττα Σκιπτάρε», αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Ελλάδα:

«Ως προς την Ελλάδα, επιθυμώ να επισημάνω πόση σημασία έχει η διαδικασία και πόσα έχουν γίνει για να αποκτήσει δυναμικότητα αυτή η σχέση.

»Δρομολογώντας προς λύση παλαιά προβλήματα και κάνοντας το παν ώστε αυτά, για πολιτικές σκοπιμότητες, να μην επανεμφανιστούν ως νέα.

»Δύο πράγματα επιθυμώ να επισημάνω, από τη μία τη Συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων (σ.σ. έτσι αποκαλεί τον ορισμό ΑΟΖ).

»Κατηγορίες για προδότες από δω, κατηγορίες για προδότες από κει, άρα, η διαδικασία προχωρεί σωστά, διότι είναι αδύνατο να έχουν προδώσει οι δύο πλευρές.

»Αντίθετα, οι δύο πλευρές αναζητούν δρόμους επίλυσης των θεμάτων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr