ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Πέμπτος Αμερικανικός Στόλος, Περσικός Κόλπος, Στενά του Ορμούζ,


















































ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία
Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο
Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 - Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!
Αλ. Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Η λάσπη, η τοξικότητα και η συκοφαντία έχουν «πάρα πολύ κοντά ποδάρια» - «Αυτή η πλάκα 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο αντιναύαρχος που διοικεί τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δήλωσε χθες Πέμπτη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι υπάρχει απειλή από πλευράς του Ιράν δεν θα τον αποτρέψουν να στείλει αεροπλανοφόρο στο Στενό του Χορμούζ εάν κρίνει πως είναι απαραίτητο.
Ο αντιναύαρχος Τζιμ Μαλόι, διοικητής του Πέμπτου Στόλου, ο οποίος σταθμεύει στο Μπαχρέιν, δεν ξεκαθάρισε αν αυτό σημαίνει πως θα διατάξει τη δύναμη κρούσης του «USS Abraham Lincoln» να πλεύσει προς αυτό το στενό στρατηγικής σημασίας, από το οποίο περνάει το ένα πέμπτο του πετρελαίου που καταναλώνεται παγκοσμίως σε ετήσια βάση.
Το Λίνκολν και η ομάδα των σκαφών συνοδείας του πέρασε από τη Διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα χθες Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον τελεί υπό τις διαταγές του Μαλόι.
«Αν χρειάζεται να το φέρω στο στενό θα το κάνω», είπε ο Μαλόι τηλεφωνικά στο πρακτορείο.
«Δεν έχω περιορισμούς ούτε αμφισβητήσεις αν θέλω να το στείλω οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή».
Η ένταση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον δεν σταματά να ανεβαίνει αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.
Η αμερικανική διπλωματία διεμήνυσε εκ νέου χθες ότι οποιοδήποτε «επίθεση» από το Ιράν ή τους συμμάχους του εναντίον αμερικανικών συμφερόντων ή Αμερικανών πολιτών θα αντιμετωπιστεί με «άμεσο και αποτελεσματικό» τρόπο.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τιμ Κέιν δήλωσε χθες ότι ανησυχεί πως «η κυβέρνηση Τραμπ μας οδηγεί προς έναν αχρείαστο πόλεμο».























































