Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός Αγιατολάχ: Θα βυθίσουμε τον αμερικανικό στόλο με βροχή πυραύλων

Ιρανός Αγιατολάχ: Θα βυθίσουμε τον αμερικανικό στόλο με βροχή πυραύλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας ανώτερος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Γιουσούφ Ταμπαταμπαΐ Νετζάντ, δήλωσε ότι ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος εύκολα μπορεί να καταστραφεί σε περίπτωση πολέμου.

«Ο στόλος τους αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μπορεί εύκολα να καταστραφεί», δήλωσε ο αγιατολάχ μιλώντας στην Παρασκευή στο Ισφαχάν, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

«Εάν αποπειραθούν την όποια κίνηση, θα αντιμετωπίσουν δεκάδες πυραύλους, επειδή εκείνη τη στιγμή δεν θα λαμβάνουν τις αποφάσεις οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που δρουν προσεκτικά, αλλά αντί αυτών τα πράγματα θα βρίσκονται στα χέρια του αγαπημένου μας ηγέτη» είπε, αναφερόμενος στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Στην περιοχή βρίσκεται από την Πέμπτη το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Abraham Lincoln», την Τετάρτη έφτασαν βομβαρδιστικά B-52 στις αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, ενώ αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.

Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει πως έχουν πληροφορίες ότι το Ιράν μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς κοντά στις ακτές του Κόλπου με στόχο να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.

Η Τεχεράνη έχει πει ότι η άφιξη του αεροπλανοφόρου στην περιοχή είναι μια προσπάθεια «ψυχολογικού πολέμου εναντίον του Ιράν».

Το Ιράν διαθέτει ένα μεγάλο οπλοστάσιο με βαλλιστικούς πυραύλους που κατασκεύασε μόνο του. Με αυτούς μπορεί να πλήξει μέχρι και το Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr