Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές ενισχύσεις εισήλθαν στη βορειοδυτική Συρία για να σώσουν τζιχαντιστές

Τουρκικές ενισχύσεις εισήλθαν στη βορειοδυτική Συρία για να σώσουν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισχυρές τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν από την περιοχή της Αντιόχειας στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι τουρκικές ενισχύσεις αποσκοπούν στο να αντισταθμίσουν τις βαριές ήττες των τζιχαντιστών τα τελευταία 24ωρα από τον συριακό στρατό.

Οι Τούρκοι, με τη σύμφωνη γνώμη Ρώσων και Ιρανών, έχουν εγκαταστήσει δώδεκα «φυλάκια», στην πραγματικότητα οχυρά, μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστών που ελέγχουν την Ιντλίμπ, σε ρόλο «ειρηνευτικής δύναμης».

Είναι όμως γνωστό στους πάντες ότι η Τουρκία με την παρουσία της στην Ιντλίμπ δεν επιτηρεί κάποια εκεχειρία αλλά λειτουργεί ως προστάτιδα δύναμη των εκεί τζιχαντιστικών οργανώσεων, με ισχυρότερη τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Οι τουρκικές ενισχύσεις κατευθύνονται προς την περιοχή νότια της Ιντλίμπ και βόρεια της Χάμα για να εμποδίσουν την προέλαση των συριακών στρατευμάτων, που τις προηγούμενες ώρες κατάφεραν νίκες εις βάρος των τζιχαντιστών.

Ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει 15 περιοχές στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα, συμπεριλαμβανομένων των προπυργίων Καφρ Ναμπουντέχ και Καλάτ Αλ Μαντίκ.

Οι Τούρκοι έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό ψευδοκράτος στη βορειοδυτική Συρία, σαν αυτό που έχουν εγκαθιδρύσει στα κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο θα τελεί υπό τουρκική διοίκηση.

Το ισλαμικό ψευδοκράτος, σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς, θα περιλαμβάνει την επαρχία της Ιντλίμπ και τα εδάφη που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr