ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Χάμα (Επιφάνεια),


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ισχυρές τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν από την περιοχή της Αντιόχειας στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία την Κυριακή.
Σύμφωνα με το Al Masdar News, οι τουρκικές ενισχύσεις αποσκοπούν στο να αντισταθμίσουν τις βαριές ήττες των τζιχαντιστών τα τελευταία 24ωρα από τον συριακό στρατό.
Οι Τούρκοι, με τη σύμφωνη γνώμη Ρώσων και Ιρανών, έχουν εγκαταστήσει δώδεκα «φυλάκια», στην πραγματικότητα οχυρά, μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστών που ελέγχουν την Ιντλίμπ, σε ρόλο «ειρηνευτικής δύναμης».
Είναι όμως γνωστό στους πάντες ότι η Τουρκία με την παρουσία της στην Ιντλίμπ δεν επιτηρεί κάποια εκεχειρία αλλά λειτουργεί ως προστάτιδα δύναμη των εκεί τζιχαντιστικών οργανώσεων, με ισχυρότερη τη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ.
Οι τουρκικές ενισχύσεις κατευθύνονται προς την περιοχή νότια της Ιντλίμπ και βόρεια της Χάμα για να εμποδίσουν την προέλαση των συριακών στρατευμάτων, που τις προηγούμενες ώρες κατάφεραν νίκες εις βάρος των τζιχαντιστών.
Ο συριακός στρατός έχει απελευθερώσει 15 περιοχές στα βορειοδυτικά της επαρχίας Χάμα, συμπεριλαμβανομένων των προπυργίων Καφρ Ναμπουντέχ και Καλάτ Αλ Μαντίκ.
Οι Τούρκοι έχουν στόχο να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό ψευδοκράτος στη βορειοδυτική Συρία, σαν αυτό που έχουν εγκαθιδρύσει στα κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο θα τελεί υπό τουρκική διοίκηση.
Το ισλαμικό ψευδοκράτος, σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς, θα περιλαμβάνει την επαρχία της Ιντλίμπ και τα εδάφη που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
























































