Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5.000 ευρώ την ημέρα θα πληρώνει πρώην βασιλιάς αν αρνηθεί τεστ πατρότητας

5.000 ευρώ την ημέρα θα πληρώνει πρώην βασιλιάς αν αρνηθεί τεστ πατρότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

5.000 ευρώ την ημέρα θα πρέπει να πληρώνει ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ αν δεν κάνει το τεστ πατρότητας που ζητά η Ντελφίν Μποέλ, η οποία υποστηρίζει ότι είναι κόρη του.

Η απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη είναι ένα νέο επεισόδιο στη μακρά δικαστική διαμάχη που άρχισε το 2013, μετά την αποτυχία μιας προσπάθειας συμβιβασμού για την αναγνώριση της πατρότητας.

Η Ντελφίν Μποέλ, εικαστική καλλιτέχνης, δηλώνει ότι γεννήθηκε από τη μακροχρόνια σχέση που είχε τις δεκαετίες του 1960 και 1970 η μητέρα της, Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ με τον Αλβέρτο, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος και παντρεμένος από το 1959 με την Παόλα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ο Αλβέρτος ωστόσο αρνείται ότι η Μποέλ είναι κόρη του.

Τον Οκτώβριο του 2018, το εφετείο των Βρυξελλών είχε αποφανθεί ο Αλβέρτος Β΄να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Αλλά εκείνος αρνήθηκε και οι δικηγόροι είχαν ασκήσει έφεση τον Φεβρουάριο, αναγκάζοντας την Μποέλ να καταφύγει στο όπλο της χρηματικής ποινής.

Έπειτα από μια νέα διαδικασία αντιπαράθεσης τον Απρίλιο, το εφετείο αποφάσισε σήμερα να «κάνει δεκτό το αίτημα» της Μποέλ.

Σε περίπτωση άρνησης του 84χρονου, το δικαστήριο του επιβάλλει να πληρώνει στη Ντελφίν Μποέλ ημερήσιο πρόστιμο 5.000 ευρώ «ανά ημέρα καθυστέρησης από την επομένη της πρώτης κλήτευσης».

Αυτό το ραντεβού για το τεστ πατρότητας θα πρέπει να οριστεί «εντός των προσεχών εβδομάδων», σύμφωνα με τους δικηγόρους της Μποέλ.

Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση του εφετείου.

Η ταυτότητα της Μποέλ έγινε θέμα δημόσιας συζήτησης μετά την έκδοση το 1999 μιας βιογραφίας της βασίλισσας Πάολας, της Ιταλίδας συζύγου του Αλβέρτου.

Στο βιβλίο αναφερόταν ότι ο Αλβέρτος είχε μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση από την οποία γεννήθηκε μια κόρη τη δεκαετία του 1960.

Τα τεστ DNA που το δικαστήριο διέταξε να γίνουν απέδειξαν ότι ο Ζακ Μποέλ, γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες βιομηχάνων του Βελγίου, δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ο φιλότουρκος Μπορέλ θέλει στενότερη συνεργασία με την Τουρκία – Βελγίδα ΥΠΕΞ: «Απαραίτητος εταίρος» η Τουρκία

Ο Σαρλ Μισέλ δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές – Άλλαξε γνώμη

Στην Εύα Καϊλή φταίει (και) η μασονία

Ο Σαρλ Μισέλ αποχωρεί από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Κατεβαίνει ευρωβουλευτής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr