Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δισεκατομμυριούχος πήγε να εκφωνήσει ομιλία και ξεπλήρωσε τα δάνεια 400 φοιτητών

Δισεκατομμυριούχος πήγε να εκφωνήσει ομιλία και ξεπλήρωσε τα δάνεια 400 φοιτητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aπίστευτη είδηση έρχεται από τις ΗΠΑ αφού ένας Αφροαμερικανός δισεκατομμυριούχος θα αποπληρώσει τα φοιτητικα δάνεια 400 σπουδαστών!

Ειδικότερα, οι φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Μουρχάουζ στην Ατλάντα της Τζόρτζια περίμεναν ότι η Κυριακή θα ήταν μια ωραία ημέρα καθώς θα παραλάμβαναν τα πτυχία τους. Μετά ένας δισεκατομμυριούχος ήρθε να τους μιλήσει και η ημέρα τους έμεινε αξέχαστη.

Διότι ο Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, ένας Αφροαμερικανός επιχειρηματίας η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 4,4 δισ. δολάρια, τους ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια όλων, ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. δολάρια.

Η ανακοίνωση του Σμιθ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περίπου 400 φοιτητές και τους γονείς τους.

«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος εξηγώντας ότι η οικογένειά του θα δημιουργήσει ένα ταμείο για να πληρώσει τα σπουδαστικά τους δάνεια.

Ο Σμιθ βρισκόταν στην τελετή αποφοίτησης αυτού του πανεπιστημίου όπου φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί για να παραλάβει ένα τιμητικό δίπλωμα.

«Γνωρίζω ότι η τάξη μου θα φροντίσει να το ξεπληρώσει αυτό στο μέλλον», επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος. «Θέλω η τάξη μου να κοιτάξει αυτούς τους απόφοιτους, ας διασφαλίσουμε ότι κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον διότι είμαστε αρκετοί ώστε να φροντίσουμε την κοινότητά μας. Είμαστε αρκετοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουν όλοι μία ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο», πρόσθεσε.

Ο Σμιθ είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα δωρίσει 1,5 εκ. δολάρια στο πανεπιστήμιο Μουρχάουζ, όμως η χθεσινή ανακοίνωση αποτέλεσε έκπληξη ακόμη και για τα στελέχη του, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal and Constitution.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία του Μουρχάουζ, στο οποίο έχουν φοιτήσει μεταξύ άλλων ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Ο Σμιθ, που έχει φοιτήσει στα διάσημα πανεπιστήμια Κορνέλ και Κολούμπια, έγινε το 2015 ο πιο πλούσιος Αφροαμερικανός, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του ξεπερνά αυτή της Όπρα Γουίνφρεϊ.

Το τεράστιο κόστος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ο αυξανόμενος αριθμός των φοιτητών που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα σπουδαστικά τους δάνεια έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα και βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος κάποιων Δημοκρατικών που επιθυμούν να λάβουν το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το χρέος από τα σπουδαστικά δάνεια ξεπερνά σήμερα το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τον Fitch.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr