Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ

Ροχανί: Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράν δεν θα υποκύψει στην πίεση των ΗΠΑ και δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους του ακόμη και αν βομβαρδιστεί, προειδοποίησε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, σε μια ακόμη μέρα πολεμοχαρών δηλώσεων που συνεχίστηκαν και από Ουάσινγκτον και από Τεχεράνη.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε ότι το Ιράν θα «αντιμετωπιστεί» με «μεγάλη δύναμη» σε περίπτωση που «επιτεθεί» σε αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, ενώ σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν επιβεβαίωσε σχέδια του Πενταγώνου για ανάπτυξη επιπλέον ανδρών στην περιοχή.

Από την πλευρά της Ισλαμικής Δημοκρατίας ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπακερί, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν δήλωσε ότι η αντιπαράθεση Τεχεράνης και Ουάσινγκτον είναι μια «σύγκρουση προθέσεων», προειδοποιώντας ο «τυχοδιωκτισμός» κάθε εχθρού θα τύχει συντριπτικής απάντησης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την επιβολή σοβαρών κυρώσεων, ο λαός μας δεν υποτάχθηκε στις πιέσεις παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή του», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο IRNA.

Μιλώντας σε μια τελετή μνήμης του οχταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ, ο Ροχανί είπε:

«Πρέπει να αντισταθούμε, ώστε οι εχθροί μας να γνωρίζουν ότι αν βομβαρδίζουν την πατρίδα μας, και αν τα παιδιά μας γίνουν μάρτυρες, τραυματιστούν ή πιαστούν αιχμάλωτοι, δεν θα εγκαταλείψουμε τους στόχους μας για την ανεξαρτησία της χώρας μας και της περηφάνιας μας».

Επαναλαμβάνοντας τη στάση του Ιράν απέναντι στην πιθανότητα που έχει αφήσει ανοιχτή ο Τραμπ για συνομιλίες με την Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφάλειας του Ιράν Κεϊβάν Χοσραβί ξεκαθάρισε: «Δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση μεταξύ Ιράν και Αμερικής».

Ο Χοσραβί ανέφερε ότι κάποιοι αξιωματούχοι από διάφορες χώρες επισκέφτηκαν προσφάτως το Ιράν «εκπροσωπώντας κυρίως τις ΗΠΑ», χωρίς να επεκταθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr