Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπόρις Τζόνσον σέρνεται σε δίκη για το Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον σέρνεται σε δίκη για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Μπόρις Τζόνσον, που θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στον θώκο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, θα παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι είπε ψέματα στην κοινή γνώμη σχετικά με το Brexit, αποφάσισε την Τετάρτη μία δικαστής.

Δικαστής του Δικαστηρίου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο αποφάσισε ότι ο Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, πρέπει να απαντήσει σε μια προσφυγή ιδιώτη που τον κατηγορεί ότι διέπραξε τρία αδικήματα ανάρμοστης συμπεριφοράς δημόσιου αξιωματούχου.

Αυτά σχετίζονται με ισχυρισμούς που έκανε ο Τζόνσον πριν και μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2016 για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ήταν ένας από τους επικεφαλής της εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

Οι Βρετανοί ψήφισαν σε ποσοστό 52% έναντι 48% υπέρ της αποχώρησης.

«Στη διάρκεια και των δύο προαναφερόμενων περιόδων, ο εναγόμενος είπε κατ΄επανάληψη ψέματα και παραπλάνησε τη βρετανική κοινή γνώμη όσον αφορά το κόστος της παραμονής στην ΕΕ, δηλώνοντας ρητά, υποστηρίζοντας ή συμπεραίνοντας πως το κόστος της παραμονής στην ΕΕ ήταν 350 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα», αναφέρεται στην προσφυγή εναντίον του Τζόνσον.

Ο αριθμός 350 εκατομμύρια λίρες (400 εκατομμύρια ευρώ) ήταν ένα κεντρικό και αμφιλεγόμενο κομμάτι του μηνύματος «Take back control» (Να ανακτήσουμε τον έλεγχο) της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης, το οποίο διακοσμούσε ένα λεωφορείο της προεκλογικής εκστρατείας.

Αντίπαλοι υποστήριξαν ότι ήταν σκόπιμα παραπλανητικό και στη συνέχεια συμβόλισε τις διαιρέσεις που προκάλεσε το δημοψήφισμα.

Στη γραπτή απόφασή της η δικαστής Μάργκοτ Κόλμαν ανέφερε πως οι ισχυρισμοί δεν έχουν αποδειχθεί και πως δεν τεκμηριώνει το γεγονός, όμως είπε ότι ο Τζόνσον πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr