ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπέρ της διάλυσης της Κνεσέτ, της ισραηλινής βουλής, ψήφισαν τα μεσάνυχτα οι βουλευτές, καθώς έληξε η διορία για τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου η διορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Η ψηφοφορία ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 17 Σεπτεμβρίου.
Ο Νετανιάχου επανεξελέγη πρωθυπουργός στις 9 Απριλίου και πάλευε να σχηματίσει κυβέρνηση επί έξι εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων.
Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονταν μεταξύ του Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Αμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και των υπερορθοδοξων κομμάτων.
Η συμμαχία ήταν απαραίτητη για τον πρωθυπουργό, προκειμένου να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Επισήμως, οι διαπραγματεύσεις έβρισκαν εμπόδιο σε ένα σχέδιο νόμου που προωθεί ο Λίμπερμαν και το οποίο προβλέπει τη στρατολόγηση στις ένοπλες δυνάμεις και των υπερορδόδοξων Εβραίων.
Ο Λίμπερμαν επιμένει ότι δεν πρόκειται για βεντέτα, αλλά για τη δέσμευση που έδωσε προεκλογικά στους ψηφοφόρους.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ που ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Την πρόταση να διαλυθεί η ισραηλινή εθνική αντιπροσωπεία υπέβαλε το δεξιό κόμμα του Νετανιάχου, το Λικούντ, καθώς ο πρωθυπουργός προτίμησε να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες παρά ο πρόεδρος της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν να αναθέσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον πολιτικό αρχηγό.























































