Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ κάλεσε τη Μέι να μην παραιτηθεί και πρότεινε στη Βρετανία εμπορική συμφωνία

Ο Τραμπ κάλεσε τη Μέι να μην παραιτηθεί και πρότεινε στη Βρετανία εμπορική συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη προοπτική μίας «πολύ πολύ σημαντικής εμπορικής συμφωνίας», όπως φέρεται να τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, στρέφεται το ενδιαφέρον σήμερα Τρίτη, τη δεύτερη ημέρα επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αφού γεύτηκε τη βασιλική μεγαλοπρέπεια, ο Αμερικανός πρόεδρος επικεντρώνεται σήμερα σε μείζονα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, εκφράζοντας μία υπέρμετρη αισιοδοξία ότι θα αναχωρήσει από το Λονδίνο αύριο έχοντας θέσει τα θεμέλια μίας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας, για τη μετά Brexit εποχή.

Ο Τραμπ μάλιστα, σύμφωνα με το Press Association, είναι τόσο βέβαιος ώστε πρότεινε – προφανώς χαριτολογώντας – στη Μέι να μην παραιτηθεί (την Παρασκευή).

«Μείνε. Ας κάνουμε αυτή τη συμφωνία», φέρεται να δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος από το πρωί έχει συναντήσεις τόσο με Βρετανούς πολιτικούς όσο και με Βρετανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός από την πλευρά της συμφώνησε ότι υπάρχουν όντως «τεράστιες ευκαιρίες» για τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να εργαστούν μαζί στο μέλλον.

«Πρόκειται για μία καταπληκτική εταιρική σχέση, την οποία νομίζω μπορούμε να εξελίξουμε, ασφαλώς με μία καλή διμερή εμπορική συμφωνία», υπογράμμισε η Μέι.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού κράτησε πιο χαμηλούς τόνους επιβεβαιώνοντας μόνο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε μία μελλοντική εμπορική συμφωνία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι αναμένονται σήμερα σχετικές ανακοινώσεις.

Η υπόσχεση μίας τέτοιου είδους συμφωνίας, αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ηχεί σαν μουσική στα αυτιά των ευρωσκεπτικιστών που ελπίζουν να πάρουν τη θέση της Μέι στην ηγεσία των Τόρις.

Ειδικοί σε θέματα εμπορίου ωστόσο, αναφέρουν οι «Financial Times», δεν συμμερίζονται ακόμη τον ενθουσιασμό του Αμερικανού προέδρου, ενώ εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ακόμη και για το κατά πόσον μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να ισοσταθμίσει τις απώλειες που θα φέρει το Brexit.

Στο Νο 10 της Νταόυνινγκ Στριτ, η Μέι αναμένεται να θέσει, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και να εκφράσει στον Αμερικανό πρόεδρο την απογοήτευσή της «για την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού» για το κλίμα.

Το Ιράν και η αμερικανική προσέγγιση είναι ένα ακόμη ζήτημα που εκτιμάται ότι θα θέσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr