Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ποτέ Βόρεια, πάντα Μακεδονία» – Τι είναι το κίνημα «Νίκογκας Σεβέρνα»

«Ποτέ Βόρεια, πάντα Μακεδονία» – Τι είναι το κίνημα «Νίκογκας Σεβέρνα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εθνικιστές σλαβόφωνοι στη Βόρεια Μακεδονία δεν έχουν σταματήσει να αντιδρούν στο «Σεβέρνα» (Βόρεια) και δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι σκέτο Μακεδονία, δηλαδή η μία και μοναδική Μακεδονία.

Όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, έχει δημιουργηθεί και ένα «κίνημα» το «Νίκογκας Σεβέρνα» [«Ποτέ Βόρεια»], το οποίο αναρτά πανό που γράφουν «Ποτέ Βόρεια, πάντα Μακεδονία» σε ποδοσφαιρικούς και άλλους αγώνες.

Οι ίδιοι σλαβόφωνοι «αρχαιομακεδόνες», που δεν αποδέχονται ελληνική καταγωγή και ισχυρίζονται ότι κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες «που δεν ήταν Έλληνες» κατά αυτούς, προκαλούν και εκτός συνόρων.

Ένας από αυτούς δημιούργησε επεισόδιο και στην Κίνα. Όπως γράφει σκοπιανό δημοσίευμα:

«Ο Ντράγκαν Μιτάσεφ από το Στιπ, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια ζει στην Κίνα, είναι υποστηρικτής της «Μακεδονίας» και κατέστρεψε το πρόθεμα «Βόρεια».

»Ο Μιτάσεφ βρίσκεται σήμερα στην κινεζική πόλη Νίνγκμπο, όπου εκπροσωπεί τη «Μακεδονία» στην πρωτοβουλία «One Belt Road» και είναι επικεφαλής των πρωτοβουλιών μας.

»Ενοχλήθηκε από το πρόθεμα Βόρεια όταν το διάβασε και αμέσως πήγε και κατέβασε το North/Βόρεια», όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και πρέπει να καταγραφεί ως τέτοιο.

Οι σλαβόφωνοι «αρχαιομακεδόνες» θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική επειδή τους στέρησε την αποκλειστικότητα του όρου «Μακεδονία» και αρνήθηκε την καταγωγή τους από τους αρχαίους Μακεδόνες.

Βεβαίως, εάν επιθυμούν τόσο διακαώς να είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, δεν έχουν παρά να αποδεχτούν ελληνική καταγωγή, όπως ομολογεί και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όποιος θέλει να είναι απόγονος του Αλεξάνδρου οφείλει να είναι και Έλληνας. Αλλιώς είναι «μακεδόνας» ως γεωγραφικός προσδιορισμός, όχι ως εθνότητα, αφού μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει, οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν φυλή του ελληνικού έθνους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr