Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο τουρκικά διπλωματικά αυτοκίνητα – Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο τουρκικά διπλωματικά αυτοκίνητα – Καταδικάζει το ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο ισάριθμα οχήματα που φέρουν πινακίδες τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τις φωτιές που προκλήθηκαν υπέστησαν ζημιές και παρακείμενα αυτοκίνητα.

Όπως έγινε γνωστό, στην πρώτη περίπτωση ξέσπασε φωτιά, γύρω στις 4.45 το πρωί, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Χάλκης, κοντά στην νέα παραλία της πόλης, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς. Φθορές προκλήθηκαν από την ίδια φωτιά σε τουλάχιστον δύο ακόμη οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο ίδιο σημείο.

Δέκα λεπτά αργότερα, εκδηλώθηκε δεύτερη εμπρηστική ενέργεια, στη συμβολή των οδών Καλλιδοπούλου και Σουλιώτη, σε σταθμευμένο όχημα, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε σε δύο παρακείμενα αυτοκίνητα που υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Και στις δύο περιπτώσεις ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ την προανάκριση για τα περιστατικά διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και προξένησαν ζημιές σε όχημα υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου, σε όχημα Τούρκου υπαλλήλου της Παρευξείνιας Τράπεζας, καθώς και σε άλλα παρακείμενα ιδιωτικά οχήματα.

»Απαράδεκτες και ανεύθυνες ανάλογες ενέργειες είναι αντίθετες με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον ελληνικό πολιτικό πολιτισμό και δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους.

»Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την προσαγωγή των υπαιτίων ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοζάνη: «Μαϊμού» αστυνομικός έκλεψε 225.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη γνωστή μέθοδο του «τροχαίου»

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr