Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταμάτησε η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35

Σταμάτησε η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι πιλότοι που βρίσκονται στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στα αεροσκάφη F-35 δεν πραγματοποιούν πλέον εκπαιδευτικές πτήσεις στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα όπου φιλοξενούνται, όπως ενημέρωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μειώνει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους, εξαιτίας των σχεδίων της Άγκυρας να αποκτήσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

«Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι (…) δεν πετούν» πλέον, δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Άντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Αν δεν υπάρξει αλλαγή της πολιτικής της συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη σύμμαχό μας Τουρκία για την μείωση της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του F-35», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ της Τουρκίας με φόντο την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν γνωστοποίησε – με επιστολή του προς τον Τούρκο ομόλογό του, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Reuters – ότι «δεν θα υπάρξει νέα εκπαίδευση» στα F-35.

«Η εκπαίδευση αυτή δεν θα συμβεί, επειδή αναστέλλουμε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35» ανέφερε προειδοποιώντας ότι η εκπαίδευση των Τούρκων στην Αεροπορική Βάση Λιουκ και την Αεροπορική Βάση Ίγκλιν θα διακοπεί στα τέλη Ιουλίου.

«Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα επιτρέψει σε πολλούς, αλλά όχι σε όλους, τους Τούρκους σπουδαστές που εκπαιδεύονται επί του παρόντος να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους προτού αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018» ανέφερε στην επιστολή του, προσθέτοντας:

«Έχετε ακόμη την επιλογή να αλλάξετε κατεύθυνση για τους S-400».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr