Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν Ρώσοι που χρηματοδοτούσαν το Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθησαν Ρώσοι που χρηματοδοτούσαν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δίκτυο που χρηματοδοτούσε το Ισλαμικό Κράτος εξάρθρωσαν οι ρωσικές Αρχές. Σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, Σβετλάνα Πετρένκο, διευκρίνισε ότι τα άτομα που συνελήφθησαν είναι Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι είχαν γίνει μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι τζιχαντιστές αυτοί από το 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2017 συγκέντρωναν χρηματικά ποσά, με σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Στο δίκτυο συμμετείχαν πολίτες από το Νταγκεστάν, είπε η Πετρένκο, οι οποίοι δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία μετέφεραν μέσω τραπεζικών πληρωμών και καρτών, ενώ εν συνεχεία τα έστελναν στην Συρία σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν συγκεντρώσει τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ρούβλια (112.000 ευρώ), τα οποία είχαν λάβει ως ενίσχυση από 200 άτομα, που διαβιούν στις περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, της Σιβηρίας και των Ουραλίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας), το δίκτυο δρούσε στη Μόσχα και της ευρύτερη περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας, στην περιοχή του Αστραχάν, στην αυτόνομη περιοχή Χαντί Μανσίσκι, στην περιοχή της Σταυρούπολης και του Νταγκεστάν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έκανε η Αστυνομία στα σπίτια στα οποία διέμεναν, κατασχέθηκαν τηλεφωνικές συσκευές, χρηματικά ποσά καθώς και άλλα αποδεικτικά στοιχεία της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr