Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ΝΑΤΟ πριν το τέλος του 2019 θέλει τη Βόρεια Μακεδονία ο Στόλτενμπεργκ

Στο ΝΑΤΟ πριν το τέλος του 2019 θέλει τη Βόρεια Μακεδονία ο Στόλτενμπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ελπίδα ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν από το τέλος του έτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται Τετάρτη και Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας, ο Γ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επικύρωσης και ότι «πηγαίνει αρκετά γρήγορα».

«Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», επισήμανε, σημειώνοντας ότι «η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης» και ότι «πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι πλέον έχει συμφωνηθεί ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς «το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες, ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρωθυπουργός Ζάεφ, στην Αθήνα και στα Σκόπια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Ντόναλντ Τραμπ: Χάρη στις απειλές μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr