Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Η «Ομόνοια» καλεί σε αποχή στις εκλογές στη Χειμάρρα

Αλβανία: Η «Ομόνοια» καλεί σε αποχή στις εκλογές στη Χειμάρρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 23 Απριλίου, ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια» στη Χειμάρρα, Φρέντης Μπελέρης κατέθεσε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τον δήμο Χειμάρρας, καθώς και η κυρία Σίλβα Μπούρμπο και ο κύριος Βασίλης Μπολάνος την επίσης ανεξάρτητη υποψηφιότητά τους για το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η «Ομόνοια» σε ανακοίνωσή της, «εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και με δεδομένη την αποχή της αντιπολίτευσης από οποιαδήποτε διαδικασία υπό την παρούσα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Έντι Ράμα, οι υποψηφιότητες ήταν μια στρατηγική επιλογή με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της ιδιαίτερης μας πατρίδας και απόρροια της πίστης στην διαφαινόμενη νίκη παρά τις αντίξοες συνθήκες.

«Σχεδόν ένα μήνα μετά και αφού είχε παρέλθει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ακύρωσε την υποψηφιότητα του Μπελέρη, βασισμένη σε ένα σαθρό σκεπτικό το οποίο επιβεβαίωσε τις επόμενες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο της χώρας.

»Τα δύο αυτά όργανα αποφάσισαν πως ο Μπελέρης δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος πριν τις 17 Ιουλίου 2019 και επέβαλλαν την ύπαρξη μόνο ενός –του κυβερνητικού- υποψηφίου στον δήμο Χειμάρρας.

»Την ερχόμενη Κυριακή, 30 Ιουνίου, η αλβανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να διενεργήσει μονοκομματικές δημοτικές εκλογές στην αλβανική επικράτεια.

»Οι εκλογές αυτές αν τελικά πραγματοποιηθούν εκτός από μονοκομματικές θα είναι και ελεγχόμενες για την νομιμότητά τους αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέδωσε διάταγμα στις 10 Ιουνίου με το οποίο ακυρώνει την διενέργειά τους και ζητά την συμφωνία των κομμάτων προς επίλυση της πολιτικής κρίσης και διενέργεια κανονικών εκλογών.

»Οι εκλογές που προγραμματίζονται για τις 30 Ιουνίου αποτελούν γελοιοποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας αφού:

»Υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος ο ορισμένος από την κυβέρνηση της χώρας.

»Η Κεντρική Περιφερειακή Επιτροπή αποτελείται μόνο από μέλη που όρισε το σοσιαλιστικό κόμμα.

»Οι επιτροπές στα εκλογικά κέντρα, θα απαρτίζονται μόνο από αντιπροσώπους της κυβέρνησης.

»Η εφορευτική επιτροπή που θα κάνει την καταμέτρηση των ψήφων, αποτελείται μόνο από αντιπροσώπους της κυβέρνησης.

»Ο μακροπρόθεσμος παρατηρητής του ΟΑΣΕ ο οποίος θα συντάξει την έκθεση για τις εκλογές στην Χιμάρα, ενώ θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητος διεθνής παρατηρητής, είναι Αλβανός.

»Το Συμβούλιο της Ευρώπης ακύρωσε σήμερα (26 Ιουνίου) την αποστολή αντιπροσωπείας παρατηρητών.

»Η κυβέρνηση αφού εξευτέλισε την νομοθεσία και το σύνταγμα της χώρας που υποτίθεται πως υπηρετεί, ουσιαστικά στερεί από τους πολίτες το θεμελιώδες δικαίωμά τους να επιλέξουν ποιος θα διοικήσει τον δήμο τους.

»Ταυτόχρονα ζητά από εκείνους που είτε την εμπιστεύονται είτε την φοβούνται είτε διατηρεί πελατειακές σχέσεις μαζί τους να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα για να νομιμοποιήσουν τις πρακτικές της με την ψήφο τους.

»Μετά από αυτές τις εξελίξεις οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν παραίτηση από την εκλογική διαδικασία.

»Ακόμα και αν από αυτήν την στημένη διαδικασία, απόλυτα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση, εμφανίσουν τους δύο υποψήφιους να εκλέγονται, θα παραιτηθούν και δεν θα αποδεχθούν τις έδρες.

»Για τη Χειμάρρα, η 30η Ιουνίου είναι μια ειρωνική επανάληψη της ιστορίας.

»Όπως έγινε στις 2 Δεκεμβρίου του 1945, επιχειρείται η εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος το οποίο σήμερα σκοπό έχει να συνεχίσει την κυβερνητική πολιτική υφαρπαγής της γης και διωγμού των γηγενών κατοίκων από τις πατρογονικές τους εστίες.

»Στις 2 Δεκεμβρίου του 1945, η Χειμάρρα έδωσε ένα ισχυρό μάθημα πατριωτισμού και δημοκρατίας σε ολόκληρο το ανατολικό μπλοκ όταν αψηφώντας διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια αρνήθηκε να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα παρωδία που στήθηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς.

»Ο υποψήφιος τότε βουλευτής ήταν ο Σπύρο Κολέκας μπάρμπας του σημερινού πρωθυπουργού.

»Όταν η ιστορία επαναλαμβάνετε είναι συνήθως ως φάρσα.

»Όποιος πάει να ψηφίσει στις 30 Ιουνίου παρέχει στήριξη στο καθεστώς που θέλει να τον διώξει από το σπίτι του.

»Όποιος πάει να ψηφίσει στις 30 Ιουνίου, απορρίπτει τα δημοκρατικά του δικαιώματα και αποδέχεται πως θέλει να κυβερνάται από τοποθετημένους άρχοντες και όχι εκλεγμένους.

»Κανένας Χειμαρραίος δεν πρέπει να γίνει συμμέτοχος στο επιχειρούμενο έγκλημα κατά της πατρίδας του.

»Με πίστη στον αγώνα μας, θα κάνουμε και τώρα το χρέος μας απέναντι στην ιστορία και το μέλλον του τόπου.

»Σας καλούμε να συνταχθείτε μαζί μας με το σύνθημα που οι γονείς και παππούδες μας άφησαν ως παρακαταθήκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1945: ΑΠΟΧΗ».

Διαβάστε επίσης: Στην Αλβανία ο Ράμα μοιράζει όπλα; – Σαλβίνι: «Ανησυχώ για εμφύλιο»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr