Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ περπάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας και ο Κιμ της Νότιας (βίντεο)

Ο Τραμπ περπάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας και ο Κιμ της Νότιας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιστορική αλλά και απρόσμενη εξέλιξη, μετά το τέλμα στο οποίο είχαν βυθιστεί οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα μετά το ναυάγιο της τελευταίας συνόδου του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Φεβρουάριο στο Βιετνάμ, χαρακτηρίζεται η συνάντηση των δύο ηγετών την Κυριακή.

Μάλιστα ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πάτησε το πόδι του σε βορειοκορεατικό έδαφος, καθώς μετά τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, διέσχισε τη γραμμή που χωρίζει την Νότια από τη Βόρεια Κορέα για να κάνει μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Συνοδεία του ισχυρού άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί δίπλα για να βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο» δήλωσε.

«Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον».

Στη συνέχεια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, πέρασε στο έδαφος της Νότιας Κορέας που αντάλλαξε χαιρετισμό και με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

Ο δρόμος για τη συνάντηση των δύο ανδρών φαινόταν από το πρωί να ανοίγει, όταν η ζώνη που χωρίζει Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα έκλεισε για τους τουρίστες.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πάμε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ. Χαίρομαι πολύ» δήλωσε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε χθες πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάει εκεί για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».

Δείτε τα ιστορικά πλάνα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr