Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν στην Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη σταθερή της δέσμευση για σεβασμό του δικαίου της θάλασσας και την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο υπενθυμίζει η Γαλλία, σε αυστηρό μήνυμά της προς την Τουρκία.

Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις νέες παράνομες εργασίες γεώτρησης της Τουρκίας εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ ανοικτά της κατεχόμενης Καρπασίας, το Παρίσι καλεί την Τουρκία να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα ήταν αντίθεση προς τον νόμο και θα έθετε σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα.

Τονίζει επίσης ότι η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να γίνεται σεβαστή, παραπέμποντας στη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Μογκερίνι έκανε λόγο για περαιτέρω απαράδεκτη κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου και καλούσε τις τουρκικές αρχές να αποφύγουν παρόμοιες ενέργειες, να ενεργήσουν με πνεύμα καλής γειτονίας και να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, που περιλαμβλάνουν κυρώσεις, και τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr