Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H καπετάνισσα που «έγραψε» τον Σαλβίνι μιλά για την ανθρωπιστική κρίση στη Μεσόγειο

H καπετάνισσα που «έγραψε» τον Σαλβίνι μιλά για την ανθρωπιστική κρίση στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου Sea-Watch 3, Καρόλα Ρακέτε, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ιταλία για αντίσταση κατά της αρχής και για αρωγή σε παράτυπους μετανάστες, δήλωσε ότι η υπόθεσή της δεν θα πρέπει να γίνει ένας περισπασμός από την ανθρωπιστική κρίση στην Μεσόγειο.

Η 31χρονη συνελήφθη στη Λαμπεντούζα, καθώς αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει 40 μετανάστες που είχε διασώσει και οι οποίοι παρέμεναν αποκλεισμένοι μέσα στο πλοίο για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για λίγες μέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη.

Εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της.

«Ενώ μεγάλο μέρος της προσοχής είναι στραμμένο πάνω μου, η κατάσταση στην Μεσόγειο συνεχίζει να είναι όπως ήταν», είπε η νεαρή πλοίαρχος σε συνέντευξη που διεξήγαγε η Sea-Watch, η γερμανική μκο στην οποία εργάζεται.

Μιλούσε από μυστική τοποθεσία στην Σικελία όπου κρύβεται εξαιτίας απειλών που έχει δεχτεί.

«Κάθε μέρα υπάρχουν σκάφη που αναχωρούν από τις λιβυκές ακτές, πρόσφυγες που δραπετεύουν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην Λιβύη», πρόσθεσε η Ρακέτ«Τους απαγάγουν, τους βασανίζουν, τους πωλούν ως σκλάβους».

Μετά από μια ραγδαία πτώση στις αφίξεις μεταναστών, οι αριθμοί άρχισαν να αυξάνονται από τον Ιούνιο, με τους παράνομους διακινητές ανθρώπων να οδηγούν όλο και περισσότερο σκάφη σε διεθνή ύδατα για να ξεφύγουν από την λιμενική ακτοφυλακή που χρηματοδοτείται από την Ιταλία.

Οι αξιωματούχοι της Λιβύης αρνούνται κατηγορίες για κακοποιήσεις και λένε ότι οι μετανάστες κρατούνται για δική τους προστασία.

«Αυτό που απαιτούμε είναι πολύ σαφές», τόνισε η νεαρή Γερμανίδα. «Όλα τα πολιτικά πλοία διάσωσης, τα οποία κρατούνται, να αφεθούν ελεύθερα ώστε οι επιχειρήσεις διάσωσης να είναι και πάλι εφικτό να γίνουν».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι έχει επανειλημμένως καταγγείλει τη Ράκετε, αποκαλώντας την «πειρατή» και «εγκληματία», υποσχόμενος ότι θα την απελάσει από την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr