ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκουτέρες καταδίκασε τους βομβαρδισμούς αμάχων στη βορειοδυτική Συρία

Ο Γκουτέρες καταδίκασε τους βομβαρδισμούς αμάχων στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις αεροπορικές επιδρομές που πλήττουν αμάχους στη βορειοδυτική Συρία, βομβαρδισμούς οι οποίοι πλήττουν ιδίως «ιατρικές εγκαταστάσεις και υγειονομικούς εργαζόμενους», καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Πολλές από αυτές τις εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου στη Μααρέτ αλ Νούμαν, ενός από τα μεγαλύτερα ιατρικά ιδρύματα στην περιοχή, οι συντεταγμένες του οποίου είχαν δοθεί στους αντιμαχόμενους μέσω του λεγόμενου μηχανισμού αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων», θύμισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Οι αεροπορικές επιδρομές που αποδίδονται στο συριακό καθεστώς και τη σύμμαχό του Ρωσία και έχουν απασχολήσει επανειλημμένα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τους τελευταίους διότι πλήττουν ιατρικές εγκαταστάσεις, δεν σταματούν παρά τις πιέσεις που ασκούνται.

«Οι άμαχοι και οι πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εγκαταστάσεων, πρέπει να προστατεύονται», υπογράμμισε ο Γκουτέρες και θύμισε ότι οποιοσδήποτε διαπράττει σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου πρέπει να λογοδοτεί».

Πάνω από 100 αντιμαχόμενοι έχουν σκοτωθεί από το βράδυ της Τετάρτης σε εχθροπραξίες ανάμεσα σε στρατεύματα του καθεστώτος και δυνάμεις στις οποίες κυριαρχούν οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οκτώ άμαχοι έχασαν επίσης τη ζωή τους σε συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηγέτης Δρούζων Συρία: «Μη αναστρέψιμη η απόφαση για αυτονομία»

Καταδικάστηκε Βελγίδα μετά την επιστροφή της από τη Συρία για διασυνδέσεις με το ISIS

Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»

Jerusalem Post: Η στρατηγική της Τουρκίας για μακροπρόθεσμη κυριαρχία στη Μέση Ανατολή

Η Τουρκία «έκοψε» το νερό σε Συρία και Ιράκ και τους εξάγει τα όσπρια που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω λειψυδρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr