Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τα «Κίτρινα Γιλέκα» έρχονται τα «Μαύρα Γιλέκα» στην Γαλλία

Μετά τα «Κίτρινα Γιλέκα» έρχονται τα «Μαύρα Γιλέκα» στην Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από 700 μετανάστες του νεοσυσταθέντος κινήματος «μαύρα γιλέκα» κατέλαβαν το πανεπιστήμιο του Παρισιού ζητώντας ιθαγένεια!

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το Πάνθεον στο κεντρικό Παρίσι την Παρασκευή για να ζητήσουν να τους χορηγηθεί ιθαγένεια.

Τα λεγόμενα «Μαύρα Γιλέκα» είναι μια μεταναστευτική ένωση με έδρα το Παρίσι που παίρνει το όνομά της από το αντικυβερνητικό κίνημα διαμαρτυρίας «Κίτρινα Γιλέκα».

Καθώς μπήκαν μέσα, οι τουρίστες άδειασαν το Πάνθεον, το οποίο είναι ο τελικός χώρος ανάπαυσης των μεγαλύτερων πνευμάτων της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων των Βολταίρου, Ουγκώ, Ζολά.

Το άγνωστο μέχρι πρότινος μεταναστευτικό κίνημα, το #GiletsNoir, απλά κατέλαβε το Πάνθεον στο Παρίσι, ζητώντας τον πρωθυπουργό.

Έχουν έναν κατάλογο απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων, το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται.

Το επιλεγμένο σημείο τους; Κάτω το άγαλμα που αναπαριστά τη Γαλλία διαβάζοντας: «ζουν ελεύθεροι ή πεθαίνουν» φώναζαν συνθήματα «Μαύρα γιλέκα, μαύρα γιλέκα».

Τα Μαύρα Γιλέκα απαίτησαν «έγγραφα και στέγαση για όλους» σε μια δήλωση, η οποία περιγράφει την οργάνωσή τους ως «το άτυχο, το άφωνο και το απρόσωπο της Γαλλικής Δημοκρατίας».

«Δεν θέλουμε πλέον να διαπραγματευόμαστε με τον υπουργό Εσωτερικών και τους υπαλλήλους του, θέλουμε να μιλήσουμε τώρα με τον πρωθυπουργό Édouard Philippe!» η ομάδα πρόσθεσε.

«Το Πάνθεον είναι ένα σύμβολο των μεγάλων ανδρών και υπάρχουν σύμβολα που αντιπροσωπεύουν τον αγώνα κατά της δουλείας, αγωνιζόμαστε ενάντια στη σύγχρονη δουλεία», δήλωσε ο Γάλλος ακτιβιστής Laurent της Droits Devant.

«Πολλοί άνθρωποι ζουν χωρίς δικαιώματα εδώ και χρόνια και το κάναμε αυτό για να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό μια εξαιρετική νομιμοποίηση, από τότε που ο [François] Mitterand ανέλαβε την εξουσία το 1981».

Μετά από αρκετές ώρες, η ομάδα έφυγε τελικά όταν οι αρχές τους συνόδευσαν μέσω μιας εισόδου στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Συνολικά, συνελήφθησαν 37 διαδηλωτές. Το Σάββατο, διάφορα Μαύρα Γιλέκα εμφανίστηκαν έξω από ένα αστυνομικό τμήμα του Παρισιού για να «ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας! Ζήτω τα μαύρα Γιλέκα!»

Η Marine Le Pen, δεν έχασε την ευκαιρία να «τιτιβίσει» με αηδία.

«Είναι απαράδεκτο να βλέπεις να διαμαρτύρονται οι παράνομοι αλλοδαποί, να καταλαμβάνουν, με ατιμωρησία, αυτό είναι το κέντρο της Δημοκρατίας», προσθέτοντας «Ο απελάσεις θα πρέπει να είναι το μέλλον των μεταναστών – αυτό είναι ο ΝΟΜΟΣ».

Τον Ιούνιο τα «Μαύρα Γιλέκα» για λίγο αφού κατέλαβαν για λίγο την έδρα της εταιρίας τροφοδοσίας Elior Group με έδρα το Παρίσι.

Ένα μήνα πριν, η ομάδα κατέλαβε τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο Charles De Gaulle για να διαμαρτυρηθεί για τη «συνεργασία της Air France» στην απέλαση παράνομων μεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr