Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Λύκαινα» Ακσενέρ ζητά από Ερντογάν να πάρει πίσω τα νησιά του Αιγαίου

Η «Λύκαινα» Ακσενέρ ζητά από Ερντογάν να πάρει πίσω τα νησιά του Αιγαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαλεί η αρχηγός της ακροδεξιάς στην Τουρκία, Μεράλ Ακσενέρ, για την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ρωτώντας τον γιατί δεν επιδεικνύει σκληρότερη στάση κατά των Ελληνοκυπρίων και γιατί δεν παίρνει πίσω τα νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα.

Η ηγέτιδα του Καλού Κόμματος υποστήριξε επίσης «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα. Όπως επίσης δεν ανήκει στους Ελληνοκύπριους ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου».

Μάλιστα, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να ασχοληθεί πρώτα με το να πάρει πίσω τα νησιά στο Αιγαίο που βρίσκονται υπό «ελληνική κατοχή».

«Ξεκινήστε καλύτερα με το να πάρετε πίσω τα νησιά μας που βρίσκονται υπό κατοχή. Βάλτε τέλος στα πάρτι με σούβλες του κακομαθημένου ελληνικού στρατού.

Όταν οι Έλληνες στρατιώτες σούβλιζαν κάτω από τη μύτη μας στα νησιά, εσείς παρακολουθούσατε. Είναι δυνατόν να υπερασπιστείς τη θάλασσα, εγκαταλείποντας τα νησιά;».

Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ενέργειες της Κύπρου, η Μεράλ Ακσενέρ θεωρεί πλήρως υπεύθυνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το 2004 που μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε. δεν χρησιμοποιήσατε το δικαίωμα βέτο σας. Δεν ξεχάσαμε αυτά που κάνατε στον μακαρίτη Ντενκτάς, κ. Ερντογάν. Και τώρα αυτή η Κύπρος στέκεται απέναντί μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Εσείς είστε υπεύθυνος για όλα αυτά, κ. Ερντογάν».

Παρ’ όλα αυτά, η αρχηγός της ακροδεξιάς στην Τουρκία δήλωσε την υποστήριξή της στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα. «Δηλώνουμε ότι σε αυτό το θέμα είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση που είχαμε ταχθεί εναντίον της για τα μέχρι σήμερα λάθη της».

Αναφορικά με τις κυρώσεις της Ε.Ε., η αρχηγός της ακροδεξιά είπε ότι οι Βρυξέλλες θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτά που κάνουν πριμοδοτώντας τα ‘κακομαθημένα παιδιά’, την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Για την Ευρώπη, η οποία αποφάσισε κυρώσεις δύο πράγματα έχουμε να πούμε: Δεν ντρέπεστε να κάνετε πλάτες στο βιασμό των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού; Δεν ντρέπεστε να μη λέτε «τέρμα» στα κακομαθημένα παιδιά, την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;» ρώτησε η Μεράλ Ακσενέρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr