Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χρυσώνουν» τον Μπόρις Τζόνσον για να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας

«Χρυσώνουν» τον Μπόρις Τζόνσον για να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Μπόρις Τζόνσον κατέρριψε το ρεκόρ για τα περισσότερα χρήματα που έχει ποτέ συγκεντρώσει Βρετανός πολιτικός στην προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός.

Οι μισές και πλέον δωρεές στην εκστρατεία του Τζόνσον προήλθαν από χρηματοοικονομικούς συμβούλους και επιχειρηματίες, που χρηματοδότησαν την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Τζόνσον εξασφάλισε 200.000 λίρες σε δωρεές, με το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρώσει τον τελευταίο χρόνο να ανέρχεται σε 702.000 λίρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το κοινοβούλιο και μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτό βοήθησε τον Τζόνσον να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων που είχε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει 627.000 λίρες στην προσπάθειά του να ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος το 2010.

Ο Μπόρις Τζόνσον δείχνει να είναι έτοιμος για μια σαρωτική νίκη, όταν ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, η οποία εξ ορισμού θα αποφασίσει και τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

Η δέσμευσή του «do or die», δηλαδή να εγκαταλείψει η χώρα του την ΕΕ με ή χωρίς μια συμφωνία, την 31η Οκτωβρίου, αναμένεται να βαθύνει την κρίση του Brexit, θέτοντάς τον σε πορεία σύγκρουσης με τους 27 ηγέτες της ΕΕ και το ίδιο του το κοινοβούλιο.

Η απειλή, ωστόσο, αυτή δείχνει να έχει απήχηση μεταξύ των υποστηρικτών των Συντηρητικών, που δεν κρύβουν την οργή τους για την αποτυχία της κυβέρνησης να εγκαταλείψει το Λονδίνο την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα του 2016.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έλαβε 100.000 λίρες από τον Τζόναθαν Μόινιχαν, τον πρόεδρο της Ipex Capital, μιας τεχνολογικής εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου, που ήταν επικεφαλής της επίσημης οικονομικής επιτροπής της εκστρατείας Vote Leave, υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr