Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θέλει πρόωρες εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη ομιλία του προς τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η ομιλία του Μπόρις Τζόνσον σκόρπισε ενθουσιασμό στους Τόρις, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για όλα τα θέματα, από την ανάγκη για περισσότερα πολεμικά πλοία, έως τα αγροτικά ζητήματα.

Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι ο πρώτος και βασικότερος στόχος του είναι η εγγυηθεί ότι το Brexit θα ολοκληρωθεί έως την τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί.

Σύμφωνα με την βουλευτή Νίκι Μόργκαν και έναν ακόμη που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Νωρίτερα λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες μέλη του κόμματος – ανάμεσά τους ο πατέρας, η αδερφή και ο αδερφός του – ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι θέλει να ενώσει την Βρετανία και να «εκπληρωθεί το Brexit», έως τις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Ο Τζόνσον επικράτησε στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, λαμβάνοντας 92.153 ψήφους από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, έναντι 46.656 ψήφων του αντιππάλου του, υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Στις σύντομες δηλώσεις του επαίνεσε την Τερέζα Μέι για τη «σπουδαία προσφορά» της και για το «πάθος και την αποφασιστικότητά της» στην πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς – Άνετη πλειοψηφία για τους Εργατικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr