Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ε.Ε. «δεν θα ανεχτεί νταηλίκια» διαμήνυσε ο Ρέτγκεν στον Μπόρις Τζόνσον

Η Ε.Ε. «δεν θα ανεχτεί νταηλίκια» διαμήνυσε ο Ρέτγκεν στον Μπόρις Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχτεί νταηλίκια και εκφοβισμό προκειμένου να συμβιβαστεί στις αρχές της, διεμήνυσε στον Μπόρις Τζόνσον ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής -και σύμμαχος της Άνγκελα ΜέρκελΝόρμπερτ Ρέτγκεν.

Σε μία επίδειξη δύναμης, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας παρουσίασε ενώπιον του κοινοβουλίου το όραμά του να κάνει τη χώρα του «την ισχυρότερη χώρα της γης».

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι θα διαπραγματευτεί μία νέα καλύτερη συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλλες και απείλησε ότι εάν η Ε.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσει στο Brexit στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία.

«Αγαπητέ, κύριε Μπόρις Τζόνσον. Ούτε οι αλαζονικές ομιλίες ούτε ο εκφοβισμός θα μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τις αρχές και την ενότητα της Ε.Ε.», έγραψε στο Twitter ο Ρέτγκεν.

Ήδη οι Βρυξέλλες κατέστησαν σαφές ότι απορρίπτουν το σχέδιο του Τζόνσον να εξαλείψει το backstop, το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν προϋπόθεση για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, από τη συμφωνία αποχώρησης.

Ο μεν επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι η εξάλειψη του από τους όρους της συμφωνίας είναι παράδεκτη.

Ο δε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε πιο ήπιους τόνους, απλώς επανέλαβε με νόημα ότι η συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι είναι η μία και μοναδική εφικτή, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσθήκες στην πολιτική διακήρυξη, το συνοδευτικό κείμενο δηλαδή στη συμφωνία αποχώρησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζόνσον χθες, συμφώνησε να μιλήσουν για το Brexit τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο «με σεβασμό στις απαιτήσεις της Ε.Ε.», όπως διευκρίνισε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων έχουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

Το Λονδίνο θα απελάσει Ρώσο στρατιωτικό – Η Μόσχα προειδοποιεί για αντίποινα

Βασιλιάς Κάρολος: «Πόρτα» στον γιο του πρίγκιπα Χάρι – Δεν θα τον δει γιατί είναι… πολύ απασχολημένος

Ρωσία: Αυτό είναι το νέο οικονομικό «όπλο» της απέναντι στην Ευρώπη

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr