Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη στην Τουρκία

Έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική κυβέρνηση είναι σε κόκκινο συναγερμό, λόγω της προσέγγισης στα τουρκικά σύνορα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, γράφει το Βαλκανικό Περισκόπιο επικαλούμενο δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υφυπουργός του Τουρκικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT), Χακάν Φιντάν, ο διοικητής των τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, Χουλούσι Άκαρ και ο διοικητής της Χωροφυλακής Σερβέτ Γιορούκ, συναντήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν στα σύνορα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συζήτηση αξιολογείται η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή και η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος, να κλείσει τους εμπορικούς δρόμους για τους Τούρκους.

Επίσης στην κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συζητήθηκε η δημιουργία ενός στρατοπέδου προσφύγων χωρητικότητας 20 χιλιάδων ατόμων για φιλοξενία προσφύγων από το βόρειο Ιράκ.

Πρόσθετες πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε, επίσης, αξιολόγηση- βάσει των στοιχείων της MİT, της γενικότερης κατάστασης των κουρδικών ένοπλων οργανώσεων όπως είναι το PKK και το PYD στη Συρία, καθώς και η δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

Αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα τουρκικά στρατεύματα κοντά σε περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ και τη Συρία, στη νότια Τουρκία. Τώρα, γιατί εμείς δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά που διαρρέουν οι Τούρκοι και υποψιαζόμαστε ότι κάποιο άλλο παιχνίδι παίζει ο Ερντογάν και η παρέα του;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr