Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Δεν θέλει να με απογοητεύσει ο Κιμ – Έχει πολλά να χάσει

Τραμπ: Δεν θέλει να με απογοητεύσει ο Κιμ – Έχει πολλά να χάσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λιγότερο από μία ημέρα μετά το «no problem» με το οποίο σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως οι δοκιμές αυτές της Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς όμως να παραβιάζουν τη συμφωνία που έχει συνάψει ο ίδιος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την Πέμπτη, σε ερώτηση δημοσιογράφου καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Οχάιο, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.

Σήμερα, με σειρά από tweets του, δήλωσε βέβαιος για τις προθέσεις του Κιμ, παρά τον τρίτο γύρο πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

«Ο πρόεδρος Κιμ δεν θέλει να με απογοητεύσει με μια παραβίαση εμπιστοσύνης, έχει πάρα πολλά να κερδίσει η Βόρεια Κορέα.

»Επίσης πάρα πολλά να χάσει» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι αυτές οι στρατιωτικές δοκιμές δεν αποτελούν «παραβίαση» της διακήρυξης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη, στη συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2018.

Αυτές οι εκτοξεύσεις «ίσως» από την άλλη πλευρά να αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε εκ νέου πυραύλους άγνωστου τύπου, κατά τα φαινόμενα μικρού βεληνεκούς, από τις ανατολικές της ακτές, προχωρώντας στην τρίτη δοκιμή όπλων σε μία εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr