Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Google ξανά στο «στόχαστρο» του Ντόναλντ Τραμπ

Η Google ξανά στο «στόχαστρο» του Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια σειρά από tweets, κατά την προσφιλή τακτική του, ο Αμερικανός Πρόεδρος τα βάζει με τον διαδικτυακό κολοσσό της Google.

Αφορμή για τα όσα έγραψε στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε η πεποίθησή του ότι η Google παίρνει σαφή θέση ενάντια στους συντηρητικούς πολιτικούς, ενισχύοντας τους αντιπάλους τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί ευθέως την Google πως εμπλέκεται σε προσπάθειες που θέλουν να πλήξουν την υποψηφιότητά του για την αμερικανική προεδρία το 2020.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει στα tweets του ότι παρακολουθεί στενά την Google, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες ως προς το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ενώ τονίζει ότι μέσω Google διαδίδονται με χαρακτηριστική ευκολία οι αρνητικές ιστορίες και τα ανάλογα δημοσιεύματα εναντίον του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προτού να αναλάβει το υψηλότατο αξίωμα στις ΗΠΑ, η Google έβαζε χαμηλότερα στη μηχανή αναζήτησής της όλες τις παραπομπές που θα μπορούσαν να πλήξουν την εικόνα της Χίλαρι Κλίντον, προβάλλοντας εκείνους τους ιστοτόπους που σχημάτιζαν αρνητική εικόνα και εξασκούσαν αρνητική κριτική προς το πρόσωπό του.

Η χρονική στιγμή κατά την οποία γίνεται αυτή η επίθεση στην Google από τον κ. Τραμπ δεν είναι τυχαία, αφού φέρεται να συνδέεται με την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο συνδράμει με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν φαινόμενα τραστ στην αμερικανική αγορά.

Ένα άλλο στοιχείο που ενδιαφέρει τις Αρχές είναι να διερευνηθεί το κατά πόσο οι τεχνολογικοί κολοσσοί, στους οποίους ανήκει και η Google, έχουν πλέον συγκεντρώσει στα χέρια τους υπερβολική δύναμη χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Η Google απάντησε στις κατηγορίες Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι η εταιρεία δεν εκφράζει πολιτικές προτιμήσεις, καθώς ο βασικός στόχος της μηχανής αναζήτησης που έχει δημιουργήσει είναι να προσφέρει πρόσβαση σε χρήσιμο περιεχόμενο στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των καθημερινών χρηστών της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr