Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι τζιχαντιστές θέλουν να σφάξουν όλους τους Γιαζίντι!

Γιατί οι τζιχαντιστές θέλουν να σφάξουν όλους τους Γιαζίντι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα δημοσιεύματα που έκαναν το γύρο του κόσμου, ότι οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους παγίδευσαν περίπου 40.000 ανθρώπους της κουρδικής φυλής των Γιαζίντι σε ένα βουνό και ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν βέβαιο θάνατο, είτε από πείνα, είτε από δίψα είτε από τους τζιχαντιστές, συγκίνησε σε τέτοιο βαθμό την παγκόσμια κοινότητα, ώστε οι “αδιάφορες” ΗΠΑ του Ομπάμα αναγκάστηκαν να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις της κυβέρνησης του Ιράκ και να επέμβουν, με αεροπορικές επιδρομές, εναντίον της ISIS.

Οι περισσότεροι από τους παγιδευμένους ανθρώπους ανήκουν στη θρησκεία των Γιαζίντι, μια από τις πιο παλιές ιρακινές μειονότητες.

Αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο όρος Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, αλλιώς κινδύνευαν να σφαγιαστούν από τους τζιχαντιστές που τους περικύκλωναν.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες είναι γυναίκες και παιδιά και έχουν βρει καταφύγιο σε εννέα σημεία πάνω στο βουνό, στο ίδιο βουνό που οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι σταμάτησε η κιβωτός του Νώε.

Την περασμένη εβδομάδα κι ενώ το Ισλαμικό Κράτος ορμούσε πάνω στους Γιαζίντι, 500 από αυτούς τους ανθρώπους, μεταξύ τους και 40 παιδιά, σκοτώθηκαν χωρίς έλεος.

Συνολικά 130.000 Γιαζίντι έφυγαν από τη γη τους, ζητώντας καταφύγιο ποιο βαθιά στο Κουρδιστάν. 40.000 από αυτούς παγιδεύτηκαν στα βουνά που θεώρησαν ότι θα έβρισκαν καταφύγιο.

Ποιοι είναι οι Γιαζίντι

Ο συνολικός πληθυσμός των Γιαζίντι υπολογίζεται σε περίπου 700.000 ανθρώπους, με την πλειοψηφία τους να κατοικεί στο βόρειο Ιράκ, στην πόλη Σιντζάρ και στην ευρύτερη περιοχή.

Στην εθνική τους καταγωγή είναι Κούρδοι και για αυτό μιλάνε κουρδικά. Ωστόσο, δεν είναι μουσουλμάνοι.

Αυτό που τους κάνει να διαφέρουν είναι η συγκριτική τους θρησκεία, την οποία κρατάνε σθεναρά παρά τους διωγμούς που έχουν υποστεί σε όλους τους αιώνες, εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους.

Η θρησκεία των Γιαζίντι λέγεται ότι ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τον σεΐχι Ουμαϊγιάντ (Ummayyad) και είναι μια σύνθεση του Ζωροαστρισμού (της αρχαίας περσικής πίστης που ήταν πριν το Ισλάμ η κυρίαρχη θρησκεία στη Μεσοποταμία), του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

Η θρησκεία των Γιαζίντι έχει πάρει στοιχεία από και τις τρεις θρησκείες, όπως το βάπτισμα από τον χριστιανισμό, την περιτομή από το Ισλάμ και τη λατρεία του Πυρός (φωτιάς), δηλαδή την Πυρολατρεία, που την κρατά από τον Ζωροαστρισμό.

Στον πυρήνα των δοξασιών των Γιαζίντι είναι η λατρεία τους προς τον εκπεσόντα άγγελο, τον Μελέκ Ταουγούς (Melek Tawwus) όπως τον λένε, ο οποίος ήταν ένας από τους επτά αρχαγγέλους. Σε αντίθεση με την πτώση του Εωσφόρου (Σατανά) στην ιουδαιοχριστιανική παράδοση, οι αμαρτίες του Melek Tawwus συγχωρέθηκαν και επέστρεψε στον ουρανό από τον ίδιο τον Θεό. Η κεντρική σημασία της λατρείας του Melek Tawwus στους Γιαζίντι, είχε ως αποτέλεσμα οι άλλοι να τους θεωρούν σατανιστές και δυστυχώς αυτή η κακή και άδικη φήμη είναι που σήμερα τους κατατρέχει με τίμημα τις ζωές τους.

Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας (οθωμανικής αυτοκρατορίας) οι Γιαζίντι υπέστησαν 72 γενοκτονίες από τους Τούρκους κι αυτές μετρημένες μόνο κατά τους 18ο και 19ο αιώνες. Βλέπετε, οι Τούρκοι δεν έσφαζαν μόνο τους Έλληνες, έσφαζαν γενικώς.

Οι Γιαζίντι ανακηρύχθηκαν από την Αλ Κάιντα ως άπιστοι και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ολοκληρωτική εξολόθρευσή τους…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr