Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έτοιμο» λέει ο Ακάρ το κέντρο κοινών επιχειρήσεων ΗΠΑ και Τουρκίας για τη «ζώνη ασφαλείας» στο συριακό Κουρδιστάν

«Έτοιμο» λέει ο Ακάρ το κέντρο κοινών επιχειρήσεων ΗΠΑ και Τουρκίας για τη «ζώνη ασφαλείας» στο συριακό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων που συγκρότησαν Τουρκία και ΗΠΑ για την εγκαθρίδρυση και διαχείριση μιας «ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία θα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων προβλέπεται να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Ακάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Καταλήξαμε στους γενικούς όρους μιας συμφωνίας για το συντονισμό και τον έλεγχο του εναέριου χώρου καθώς και για πολλά θέματα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας από την νοτιοανατολική πόλη Σανλιούρφα, καθώς επισκέφτηκε την Παρασκευή τα σύνορα με τη συνοδεία της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα που προορίζονται να λάβουν μέρος σε αυτό το κέντρο επιχειρήσεων.

Μια αμερικανική αντιπροσωπεία είχε φτάσει στην Σανλιούρφα τη Δευτέρα για την έναρξη των εργασιών σύστασης αυτού του κέντρου για το συντονισμό της σχεδιαζόμενης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία.

Αυτή η «ζώνη» αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νεκρής ζώνης μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και των εδαφών που ελέγχονται από τη κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία.

«Το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα (με την Ουάσιγκτον) έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής. Αναμένουμε να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο Ακάρ.

Σε όλη αυτή την υπόθεση σημαντικό είναι να ακούσουμε τι λένε και οι βαριά οπλισμένοι από τους Αμερικανούς Κούρδοι της Συρίας.

Θα δεχτούν οι Κούρδοι, στα εδάφη που απελευθέρωσαν με το αίμα τους, να αναπτυχθούν τουρκικά στρατεύματα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr