Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι και Σύροι βομβάρδισαν τουρκική στρατιωτική φάλαγγα (βίντεο) – Σοκαρισμένοι οι Τούρκοι

Ρώσοι και Σύροι βομβάρδισαν τουρκική στρατιωτική φάλαγγα (βίντεο) – Σοκαρισμένοι οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα, που εισήλθε τη Δευτέρα παράνομα στη Συρία μεταφέροντας πυρομαχικά στους τρομοκράτες, δέχθηκε αεροπορική επίθεση.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατευθυνόταν προς ένα από τα παρατηρητήριά της στη βορειοδυτική Συρία, προσθέτοντας πως από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και 12 άλλοι τραυματίσθηκαν.

Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως η επίθεση αυτή ήταν μια παραβίαση των συμφωνιών και της συνεργασίας με τη Ρωσία, τον ισχυρότερο σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Πρόσθεσε πως η Ρωσία είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη φάλαγγα.

«Καταδικάζουμε δριμύτατα αυτή την επίθεση, που έρχεται σε αντίφαση με τις υφιστάμενες συμφωνίες, τη συνεργασία και τον διάλογο με τη Ρωσία», αναφέρεται στη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Δαμασκός κατήγγειλε νωρίτερα την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, την επομένη της εισόδου φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν.

«Τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά κατευθύνονται προς τη Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες, γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την υποστήριξη που προσφέρεται από το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Αυτή η «επιθετική» κίνηση δεν θα επηρεάσει «την αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να εξακολουθήσει να κυνηγά τα υπολείμματα των τρομοκρατών» στην πόλη αυτή της επαρχίας Ιντλίμπ ή αλλού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μετέδωσε ότι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν θέσεις κοντά στην τουρκική φάλαγγα, η οποία είχε ακινητοποιηθεί σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοδυτική Συρία αφού είχε περάσει νωρίτερα τη Δευτέρα μέσα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως σκοτώθηκε ένας μαχητής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία και συνόδευε τη φάλαγγα, ενώ άλλοι τραυματίσθηκαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τη Ρωσία και τη Συρία όχι μακριά από την τουρκική φάλαγγα ώστε να την εμποδίσουν να συνεχίσει τον δρόμο της.

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πως η φάλαγγα εισήλθε τη Δευτέρα στο έδαφος της Συρίας μεταφέροντας πυρομαχικά για να βοηθήσει τους ενόπλους ισλαμιστές στην πόλη Χαν Σεϊχούν, οι οποίοι μάχονται εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Τα συριακά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια «κατάφωρα επιθετική ενέργεια» εκ μέρους της Άγκυρας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τη Δευτέρα το πρωί μια φάλαγγα περίπου 50 στρατιωτικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς στρατιωτών και τουλάχιστον πέντε άρματα μάχης, να κατευθύνονται προς τη Μααρέτ αλ-Νομάτ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. βόρεια της Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η φάλαγγα αυτή εισήλθε στην περιοχή την επομένη της εισόδου των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ μέσα στην πόλη Χαν Σεϊχούν, για πρώτη φορά από το 2014.

Η πλήρης ανάκτηση της πόλης αυτής από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις θα τους επέτρεπε να περικυκλώσουν το βόρειο τμήμα της γειτονικής επαρχίας Χάμα, που βρίσκεται κι αυτή στα χέρια τζιχαντιστών και μερικών μερικών άλλων ισλαμικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Εκεί βρίσκονται επίσης τουρκικά παρατηρητήρια – φυλάκια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για μια ρωσική επιδρομή εναντίον μικρού φορτηγού που ανήκε στις ισλαμικές οργανώσεις και προηγούνταν της τουρκικής φάλαγγας για να επιθεωρεί τον δρόμο στις παρυφές της Μααρέτ αλ-Νομάν.

Από τον βομβαρδισμό αυτόν σκοτώθηκε ένας ισλαμιστής της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ που συμμετέχει στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Νεκρός είναι ο εικονιζόμενος τζιχαντιστής μισθοφόρος των Τούρκων, οπλαρχηγός Μοχάμαντ Χουσεΐν Κασέμ, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άνδρες του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η φάλαγγα υποχρεώθηκε να σταματήσει για ένα χρονικό διάστημα, πριν συνεχίσει τον δρόμο της.

Δείτε σε βίντεο τον βομβαρδισμό της τουρκικής φάλαγγας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr