Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποσύρθηκαν οι τζιχαντιστές από τη Χαν Σεϊχούν – Ο συριακός στρατός περικύκλωσε τουρκική βάση

Αποσύρθηκαν οι τζιχαντιστές από τη Χαν Σεϊχούν – Ο συριακός στρατός περικύκλωσε τουρκική βάση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές και ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων αποσύρθηκαν από πόλη-κλειδί της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, στόχο ευρείας επιχείρησης της Δαμασκού, αλλά και από το τελευταίο τους προπύργιο στην επαρχία Χάμα μπροστά στην προέλαση του συριακού στρατού.

Οι τζιχαντιστές και οι ισλαμιστές μισθοφόροι των Τούρκων εγκατέλειψαν την πόλη Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, καθώς και περιοχές της γειτονικής επαρχίας Χάμα.

Η ανάκτηση του ελέγχου από αυτές τις περιοχές θα σηματοδοτήσει σημαντική νίκη για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τρομοκρατών.

«Όλοι οι αντάρτες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Χάμα θα βρεθούν υπό πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις όταν η Χαν Σεϊχούν περιέλθει εντελώς στα χέρια του καθεστώτος», εξήγησε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Εξάλλου μετά την απόσυρση των ενόπλων εξεγερμένων, μια σημαντική θέση παρακολούθησης της Τουρκίας στην πόλη Μόρεκ, περίπου δέκα χιλιόμετρα νότια της Χαν Σεϊχούν, βρίσκεται περικυκλωμένη από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Ωστόσο η συριακή τζιχαντιστική οργάνωση Χάγιατ Τάχριρ αλ Σαμ (συριακή Αλ Κάιντα) ανακοίνωσε ότι οι άνδρες της αναπτύχθηκαν εκ νέου στο νότιο τμήμα της Χαν Σεϊχούν και εξακολουθούν να ελέγχουν πόλεις στη γειτονική επαρχία Χάμα.

Η Χαν Σεϊχούν βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο Μ5, ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με την άλλοτε συριακή οικονομική πρωτεύουσα, το Χαλέπι, και περνά επίσης από τη Χομς.

Έπειτα από οκτώ χρόνια πολέμου η επαρχία της Ιντλίμπ εξακολουθεί να μην είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.

Η επαρχία βρίσκεται από το 2014 υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χάγιαρ Τάχριρ αλ Σαμ, αλλά και πολλών άλλων ενόπλων ομάδων, μισθοφόρων της Τουρκίας και του Κατάρ.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, που συχνά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άλλες εμπόλεμες περιοχές, ζουν στην περιοχή αυτή, προκαλώντας ανησυχία στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση που συνεχιστούν οι συγκρούσεις.

Περισσότεροι από 860 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού και της Ρωσίας από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr