Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γαλλική Δεξιά αναζητά νέο ηγέτη – Οι υποψήφιοι και το φαβορί

Η γαλλική Δεξιά αναζητά νέο ηγέτη – Οι υποψήφιοι και το φαβορί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία,

Μετά από τέσσερις συνεχείς και δραματικές ήττες στις προεδρικές του 2012 και του 2017, στις εθνικές και στις ευρωεκλογές του 2019 (8,48%) η γαλλική Δεξιά βρίσκεται στο μεγαλύτερο αδιέξοδο της ιστορίας της.

Ο τελευταίος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών ήταν ο Λορέν Βοκιέζ ο οποίος παραιτήθηκε μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές του 2019.

Είχαν προηγηθεί χρόνια εσωκομματικού σπαραγμού, μετά την αποχώρηση του Νικολά Σαρκοζί από την ηγεσία το 2012 και στο μεταξύ διάστημα οι Ρεπουμπλικανοί δεν κέρδισαν καμία εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Μετά την παραίτηση του Βοκιέζ, την μεταβατική ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ανέλαβε ο Ζαν Λεονέτι, ένας άγνωστος γιατρός καρδιολόγος ο οποίος θα βρίσκεται προσωρινά επικεφαλής του κόμματος ως την εκλογή του νέου προέδρου που θα γίνει στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2019.

Τρεις είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία, ο Κριστιάν Ζακόμπ, 59 ετών, ο Γκιγιόμ Λαριβέ, 42 ετών, τεχνοκράτης, πρώην συνεργάτης του Σαρκοζί και βουλευτής της περιοχής Υόν και ο Ζουλιάν Ομπέρ, 41 ετών, βουλευτής της περιοχής Βοκλύζ, της συντηρητικής πτέρυγας.

«Εκφράζει την ενότητα, όχι το μέλλον»

Ο Κριστιάν Ζακόμπ είναι το φαβορί για τη θέση. Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας από το 2010 ο Ζακόμπ είναι βουλευτής της περιοχής Σεν ε Μαρν.

Είναι πρώην συνδικαλιστής αγρότης, αυτοδίδακτος, πρώην δήμαρχος της πόλης Προβέν.

Θεωρείται πιστός στην πολιτική παράδοση των Σιράκ-Σαρκοζί, χωρίς εξαιρετικές ικανότητες, αλλά ικανός «να κολλήσει τα κομμάτια ενός σπαρασσόμενου ιστορικού κόμματος».

«Εκφράζει την ενότητα και όχι το μέλλον», αναφέρουν για τον Ζακόμπ οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Πολιτικό παράδοξο για ένα κόμμα που βρίσκεται στα όρια της ασφυξίας και δεν μπορεί να βρει έναν ηγέτη για να αντιπαρατεθεί στον Εμανουέλ Μακρόν!

Σύμφωνα με τον βουλευτή των Ρεπουμπλικανών Aurélien Pradié, ο Κριστιάν Ζακόμπ είναι «μια καλή λύση».

Έχει μάλιστα συμφωνηθεί σε επίπεδο κόμματος ότι ο Ζακόμπ δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις προεδρικές εκλογές του 2022 αλλά θα περιοριστεί στο να ισορροπήσει το κόμμα.

Ο ίδιος ο Ζακόμπ γνωρίζει ότι δεν ενσαρκώνει την ανανέωση στους Ρεπουμπλικανούς και σχεδιάζει να προσλάβει μια ομάδα νέων συνεργατών, όταν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr