ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον,


















































Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
Θανατηφόρος Χανταϊός στο Ισραήλ από την Ανατολική Ευρώπη
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος
«Ο στρατός θα καταρρεύσει»: Δραματική προειδοποίηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ για την κρίση της επιστράτευσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Σήμερα, το βασικό σενάριο για το Brexit είναι εκείνο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία» ανέφερε η γαλλική προεδρία, την παραμονή της συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον στο Παρίσι.
«Υπάρχει μια ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα επί των αρχών» ιδίως στο θέμα του «backstop» (στην Ιρλανδία), όμως «υπάρχει βούληση συζήτησης με τη Βρετανία για πολλά θέματα», μεταξύ άλλων τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Λονδίνου και της ΕΕ, διευκρινίζεται.
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι το ενδεχόμενο ενός backstop αποκλείεται, είναι δικαίωμά του, όμως σε αυτήν την περίπτωση περιορίζει τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία».
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση υποδεχόμενος αύριο τον Μπόρις Τζόνσον.
Για το Ελιζέ, «το backstop είναι μια πολιτική ασφαλείας» και ένα «απαραίτητο στοιχείο για μια συμφωνία», καθώς «διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ιρλανδία και την ακεραιότητα της ευρωπαϊκής αγοράς».























































