ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































«Γιατί της έκοψα το αυτί»: Οι ισχυρισμοί του δράστη της επίθεσης στην 54χρονη ταξιτζού
Ιωάννης Ιωαννίδης: Η Ελλάδα «έχει κατακλυστεί από “νούμερα-αχρηστοκράτες”, οι οποίοι προδιαγράφουν με αλαζονεία ένα σκοτεινό μέλλον για τη χώρα»
Η νότια Συρία αναμένεται να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο έδαφος
Νέο χτύπημα Σαμαρά: Αυτούς τους πήρε το Ποτάμι και πλέον δεν μπορούν να το μπαζώσουν
Χρυσή ισοπαλία για την αλύγιστη Εθνική Ελλάδας 0-0 με τη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίζονται οι μετονομασίες που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως μεταδίδει το denesen.mk και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, αλλάζει όνομα και η «Ακαδημία» στα Σκόπια.
Συγκεκριμένα, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού θα συζητήσει την Τρίτη το νομοσχέδιο, που τροποποιεί τον ισχύοντα νόμο για την ονομασία της «MANU», ολογράφως: «Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών».
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δεν θα αλλάξουν τα ακρογράμματα του ιδρύματος, αλλά η πλήρης ονομασία, που πλέον θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών – MANU».
Ο βουλευτής του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» κόμματος VMRO-DPMNE Ντιμίταρ Στεβανάτζια, πρότεινε να αφαιρεθεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη αλλά απορρίφθηκε και «οι ακαδημαϊκοί της χώρας ενέκριναν σιωπηλά το νομοσχέδιο», γράφει η σκοπιανή ιστοσελίδα.























































