Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν τον Άσαντ σε διάλογο για εξεύρεση πολιτικής λύσης

Οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν τον Άσαντ σε διάλογο για εξεύρεση πολιτικής λύσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που ελέγχουν τα συριακά εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, κάλεσαν το συριακό καθεστώς σε ειρηνικό διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου με την ελπίδα να επιλυθεί το κουρδικό ζήτημα στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ετήσιας συνδιάσκεψής τους στην πόλη Χασάκα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κάλεσαν το καθεστώς να αναγνωρίσει την κουρδική αυτοκυβέρνηση (Ομοσπονδιακή Επικράτεια της Βόρειας Συρίας) και τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.

«Καλούμε τη Δαμασκό να διαπραγματευτεί με αντιπροσώπους της αυτοκυβέρνησης και των SDF και να θέσει ως προτεραιότητα μια πολιτική λύση, αναγνωρίζοντας την αυτοκυβέρνηση και τα δικαιώματα του κουρδικού λαού στη Συρία», δήλωσε ο επικεφαλής των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, Μαζλούμ Αμπντί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Kurdistan24.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνδιάσκεψη θα είναι και η βάση για τη δημιουργία μιας στρατιωτικής δύναμης με στόχο να διαφυλάξει την ασφάλεια σε μια ενωμένη Συρία.

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε τα θεμέλια της στρατιωτικής μας δράσης στην προστασία των περιοχών μας στην ερχόμενη μετά-ισλαμική περίοδο και να διαδώσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και σε όλη της Συρία», είπε, προσθέτοντας ότι παρά την απελευθέρωση των εδαφών που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος, ο πόλεμος ενάντια στους εξτρεμιστές δεν έχει τελειώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr