Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντ. Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο «σωστός άνθρωπος» για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ

Ντ. Τραμπ: Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο «σωστός άνθρωπος» για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως τον «σωστό άνθρωπο» για να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ε.Ε. χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Εν όψει της κατ’ ιδίαν συνάντησης των δύο ηγετών, στο περιθώριο της συνόδου των G7, ο ένοικος του Λευκού Οίκου εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει εις πέρας τη δουλειά» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «σημαντική εμπορική συμφωνία» μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση του Brexit.

Νωρίτερα, άλλωστε, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τις ΗΠΑ να άρουν τα εμπόδια που υπάρχουν για όσες βρετανικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια στις ΗΠΑ για τις βρετανικές εταιρείες που για πολλούς παραμένουν ακατανόητα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες πριν την έξοδο από την Ε.Ε., και ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες για την προετοιμασία του Brexit, το Λονδίνο επιδιώκει την ενίσχυση των δεσμών με την Ουάσιγκτον, προκειμένου να αντισταθμίσει το κόστος μίας πιθανής άτακτης αποχώρησης από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο χώρες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις για την κατάρτιση μίας νέας εμπορικής συμφωνίας.

Τα μηνύματα του Μπόρις

Νωρίτερα, μήνυμα υπέρ της άρσης των εμποδίων «που αντιμετωπίζουν οι βρετανικές επιχειρήσεις» στις ΗΠΑ είχε στείλει στον Ντόναλντ Τραμπ ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, εν όψει της σημερινής κατ’ ιδίαν συνάντησης στη σύνοδο των G7 στη Γαλλία.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια στις ΗΠΑ για τις βρετανικές εταιρείες που για πολλούς παραμένουν ακατανόητα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Λίγες εβδομάδες πριν την έξοδο από την Ε.Ε., και ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες για την προετοιμασία του Brexit, το Λονδίνο επιδιώκει την ενίσχυση των δεσμών με την Ουάσιγκτον, προκειμένου να αντισταθμίσει το κόστος μίας πιθανής άτακτης αποχώρησης από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο χώρες βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις για την κατάρτιση μίας νέας εμπορικής συμφωνίας.

«Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τη Βρετανία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για εύκολη διαδικασία», έσπευσε να διευκρινίσει ο Τζόνσον.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών από την ημέρα ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων του Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι πολύ σημαντικό, αν καταλήξουμε σε μια σπουδαία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, να πρόκειται για ελεύθερο εμπόριο που θα ωφελεί τις βρετανικές εταιρείες» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Ως παράδειγμα, επικαλέστηκε τη βρετανική «κρεατόπιτα με χοιρινό», η οποία πωλείται στην Ταϊλάνδη και την Ισλανδία, «αλλά δεν μπορεί να εισέλθει στην αμερικανική αγορά».

«Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές εταιρείες» επεσήμανε επιπλέον, προτού διαβεβαιώσει ότι «σκοπεύουμε να τις εκμεταλλευτούμε, αλλά θα χρειαστεί οι Αμερικανοί φίλοι μας να κάνουν συμβιβασμούς και να δείξουν ελαστικότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr