Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε καθεστώς λειτουργίας οι S-400 στην Τουρκία – «Τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί και αναπτυχθεί»

Σε καθεστώς λειτουργίας οι S-400 στην Τουρκία – «Τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί και αναπτυχθεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι αμερικανικές απειλές δεν τον τρόμαξαν στο ελάχιστο κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, όπως δείχνουν για πρώτη φορά αποκαλυπτικές εικόνες δορυφόρου, ήδη οι πρώτοι ρώσικοι S-400 είναι σε καθεστώς λειτουργίας σε βάση κοντά στην Άγκυρα, όπως γράφει το HellasJournal.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη ενδέχεται να υποχρεώσει τελικά τις ΗΠΑ και ειδικότερα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να αμφιταλαντεύεται και να προχωρήσει στην επιβολή των σημαντικών οικονομικών κυρώσεων που προβλέπονται από την νομοθεσία των ΗΠΑ.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Τουρκία ανακοίνωσε την παραλαβή ενός δεύτερου φορτίου εξοπλισμού του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιούσε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Όμως, όπως φαίνεται η πρώτη παρτίδα των S-400- της οποίας η παραλαβή έγινε τον Ιούλιο στην αεροπορική βάση Μούρντεντ κοντά στην Άγκυρα, έχει τεθεί σε λειτουργία, όπως δείχνουν νέες εικόνες από δορυφόρο.

Την ίδια ώρα, με τη συμμετοχή προσωπικού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ξεκίνησε η εκπαίδευση των S400 στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος του αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος ξεκίνησε η εκπαίδευση των S-400 με την συμμετοχή προσωπικού της αεροπορίας στην πόλη Γκάτσινα της Ρωσίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του του τουρκικό ΥΠΑΜ.

Η έγκυρη ιστοσελίδα εμπορικής δορυφορικής απεικόνισης, ImageSat International, ανακοίνωσε ότι «παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ότι το πρόσφατα αφιχθέν από την Ρωσία στην Τουρκία S-400 είναι σε καθεστώς λειτουργίας και έχει αναπτυχθεί στην Άγκυρα».

Η ImageSat σημειώνει ότι σύμφωνα με τις νέες εικόνες που δημοσιεύθηκαν, οι εκτοξευτήρες του συστήματος δεν έχουν ακόμη φορτωθεί, αν και «τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί και αναπτυχθεί».

Φαίνεται πιθανό η τοποθεσία που εντοπίστηκε να αποτελεί «πεδίο δοκιμών», αλλά θα μπορούσε να γίνει και το μόνιμο σημείο λειτουργίας, σύμφωνα με την ImageSat.

Οι αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ δείχνουν πως το δεύτερο φορτίο εξοπλισμού για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Το σύστημα S-400 αναμένεται να αναπτυχθεί και να λειτουργεί πλήρως στην Τουρκία μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι αυτή η επιβεβαιωμένα βεβιασμένη ανάπτυξη του πρώτου συστήματος S-400 στην Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι ο Ερντογάν δεν πτοήθηκε ουδόλως από τις πρόσφατες απειλές των ΗΠΑ για κυρώσεις και για την ματαίωση της συμμετοχής της Τουρκία στο αμερικανικό πρόγραμμα F-35.

Είναι σαφές πως, καθώς η Ουάσιγκτον απειλεί να μπλοκάρει οριστικά το πρόγραμμα των 100 αεροσκαφών F-35, η Τουρκία έχει πάρει τις αποφάσεις της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr