Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεντβέντεφ: Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μεντβέντεφ: Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βρίσκονται, όπως είπε, σε «μηδενικό σημείο», τονίζοντας ωστόσο ότι η αποκατάσταση αυτή πρέπει να γίνει χωρίς όρους.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μηδενικό σημείο.

Φυσικά μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές, αναπτύσσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, μαζί και με τους φίλους μας από την Σλοβενία, αλλά και με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό», δήλωσε ο Μεντβέντεφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Μάριαν Σάρετς στην Μόσχα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προοπτικές που μπορούν να έχουν οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, με τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά διατήρησε τις επιφυλάξεις του.

«Θα δούμε, αν η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα λάβει κάποια μέτρα για την εξομάλυνση τους, αλλά δεν θα πρέπει να τεθούν οι οποιοιδήποτε όροι», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα δεν ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία για να καταστραφούν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν είμαστε εμείς που τις καταστρέψαμε και δεν είμαστε εμείς που πρέπει να τις αποκαταστήσουμε», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι «αυτό το είχα πει επανειλημμένα στην σημερινή ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή χωρίς αυτές (τις σχέσεις) είναι δύσκολο να γίνει ούτως ή άλλως ένας ουσιαστικός διάλογος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να επαναφέρουν τον διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις Ρωσίας-Έπσταϊν: Ο Τουσκ δηλώνει ότι ήταν πιθανότατα κατάσκοπος της Μόσχας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr