Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δρ. Μοχάμαντ Νουρεντίν: «Η Ρωσία ενθαρρύνει τον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους»

Δρ. Μοχάμαντ Νουρεντίν: «Η Ρωσία ενθαρρύνει τον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο δρ. Μοχάμαντ Νουρεντίν, ειδικός σε Θέματα Τουρκίας και Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών στη Βηρυτό, κατήγγειλε ότι η «ζώνη ασφαλείας» που επιδιώκει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, είναι το πρώτο βήμα για εισβολή και τόνισε ότι η Ρωσία τον ενθαρρύνει να επιτεθεί στη βόρεια και ανατολική Συρία.

«Νομίζω ότι ο Ερντογάν παίζει ένα παιχνίδι για να ασκήσει πίεση και στις δύο πλευρές (Ρωσία και Αμερική) (…). Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην «ασφαλή ζώνη» ως μέσο για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία, αυτό είναι από την τουρκική πλευρά, αλλά ταυτόχρονα κάθε πλευρά, είτε η Ρωσία είτε η Αμερική προσπαθούν να μην χάσουν την Τουρκία, τουλάχιστον στο ελάχιστο, και εάν η Ρωσία είναι πιο συνεργάσιμη και με περισσότερη κατανόηση προς την Άγκυρα, αυτό συμβαίνει επειδή επιδιώκει ένα στρατηγικό στόχο να απεμπλακεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ…», είπε, εξηγώντας το παιχνίδι του Ερντογάν με τις δύο υπερδυνάμεις.

Ο κ. Νουρεντίν τονίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει να εγκαταστήσει Σύρους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία, κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, από τα ιρακινά σύνορα έως τη Μεσόγειο, για να αλλάξει τη δημογραφία αυτής της περιοχής, η οποία είναι γνωστή και ως συριακό Κουρδιστάν.

Παράλληλα, επισημαίνει, ότι όσο δεν επιλύεται η συριακή κρίση, ο Ερντογάν θα χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να εκβιάζει την Ευρώπη, όχι μόνο για να αποσπά χρήματα, αλλά και για να πετυχαίνει να μην του εναντιώνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια σειρά από ζητήματα.

Όπως εξήγησε, ο Ερντογάν εισέβαλε στη βορειοδυτική Συρία (Αφρίν και Ιντλίμπ) αφού πρώτα πήρε το πράσινο φως από τη Ρωσία και το ίδιο περιμένει και από τις ΗΠΑ για να εισβάλει ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη.

Η Ρωσία θα ενθάρρυνε μια εισβολή του Ερντογάν ανατολικά του Ευφράτη, ώστε να εμπλακεί η Τουρκία σε πολεμική σύγκρουση με τις ΗΠΑ, «αλλά δεν νομίζω ότι η Τουρκία θα έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις θα συνεχιστεί και ότι «δεν είναι δυνατό για την Τουρκία να αναλάβει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση σε περιοχές υπό αμερικανική επιρροή», είπε μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr