ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατροί και δικηγόροι διαδήλωσαν κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία

Γιατροί και δικηγόροι διαδήλωσαν κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δικηγόροι με τις μαύρες τηβέννους τους, γιατροί με τις λευκές ρόμπες τους και πιλότοι με τις στολές των αεροπορικών εταιρειών όπου εργάζονται κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση Μακρόν μόλις παρουσίασε μία από τις μεταρρυθμίσεις της, να συγχωνεύσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα της Γαλλίας σε ένα ενιαίο σύστημα.

Ο Γάλλος πρόεδρος διατείνεται ότι αυτό θα είναι δικαιότερο, ωστόσο επαγγελματικοί κλάδοι υποστηρίζουν ότι θα βγουν ζημιωμένοι.

«Όλοι οι επαγγελματίες εδώ διαχειρίστηκαν καλά τα ταμεία τους» εξήγησε ο κυβερνήτης της Air France Τιερί Οριόλ, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στην καρδιά του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πλακάτ όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα τα ταμεία τους.

«Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μας ρωτάει «Πώς καταφέρατε το ταμείο σας να βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση;», αντί να προσπαθούν να το πάρουν από εμάς χωρίς οποιονδήποτε διάλογο» υπογράμμισε ο διαδηλωτής.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της γαλλικής πρωτεύουσας κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, παραλύοντας το Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Ο Allwyn Champ Απόστολος Χρήστου αποκαλύπτει πώς έζησε τη «χρυσή» επιτυχία στο Ευρωπαϊκό του Παρισιού

Ιρανός βουλευτής κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών

Ιράν: Ανακοίνωση για την προσωρινή κράτηση δύο Γάλλων διπλωματών με την κατηγορία της «ξένης ανάμιξης»

Marfin: Κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής της η 46χρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr