Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι προσπαθούν να κρατηθούν στη Βόρεια Μακεδονία με «πολιτιστικές» ανταλλαγές, «χάνδρες και καθρεφτάκια»

Οι Τούρκοι προσπαθούν να κρατηθούν στη Βόρεια Μακεδονία με «πολιτιστικές» ανταλλαγές, «χάνδρες και καθρεφτάκια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι προσπαθούν να «κρατηθούν» με κάθε τρόπο στη Βόρεια Μακεδονία, την επιρροή τους στην οποία έχασαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το τουρκικό καθεστώς «επιστρατεύει» όλα τα μέσα, ακόμα και «επαρχιακούς» συλλόγους, για να κρατήσει τα δίκτυά του στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι Τούρκοι βρίσκουν ακόμα «πρόθυμους» Σκοπιανούς να συνεργαστούν μαζί τους, διότι οι «χάντρες και τα καθρεπτάκια» που τάζουν στους πάμφτωχους «ιθαγενείς» μοιάζουν «θησαυροί».

Η Ελλάδα οφείλει το συντομότερο, στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών, να ενεργοποιηθεί και σε αυτόν τον τομέα, των πολιτιστικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε οι Τούρκοι να εκδιωχθούν και από αυτά τα ερείσματα.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, εκπρόσωποι του συλλόγου «Φιλίας Τουρκίας- Βόρειας Μακεδονίας», που έχουν έδρα στην Μπόρνοβα της Σμύρνης, επισκέφθηκαν το Δήμο Ντέλτσεβο και είχαν συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο, Γκόραν Τραϊκόφσκι.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Τραϊκόφσκι τόνισε τη μακροχρόνια φιλία του Ντέλτσεβο με την Μπόρνοβα, αφού πριν από περίπου μισό αιώνα μουσουλμάνοι της περιοχής μετανάστευσαν στην Τουρκία, στην περιοχή της Σμύρνης.

Τόνισε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί καλή βάση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς της ζωής.

«Το πρωταρχικό τους ενδιαφέρον συνδέεται με τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών ανταλλαγών και της συνεργασίας, αλλά και με πιθανές επενδύσεις στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου, των φωτοβολταϊκών.

»Θα ήθελα να τονίσω ότι ο δήμος Ντέλτσεβο ανοίγει τις πόρτες για τους φίλους μας από την Μπόρνοβα και είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι στην πατρίδα των γονιών τους», δήλωσε ο Τραϊκόσφκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr